Občni zbor združenja PMI Slovenija

April 2, 2018

Občni zbor združenja PMI Slovenija

 

Občni zbor združenja PMI Slovenija se je odvijal 29. 3.2018 na sedežu podjetja Marand, v Ljubljani, kjer nas je v uvodnem nagovoru pozdravil g. Edo Pavlič.


Srečanje je vodila predsednica združenja Alenka Gruden, ki je najprej predstavila program srečanja ter odgovorne za delovno predsedstvo in volilno komisijo.


Občni zbor je spremljal tudi dogodek PM for Real, kjer nam je članica Andreja Križnič, PMP predstavila glavne spremembe z novo izdajo PMBOK Edition 6. Veliko uporabnih informacij je prišlo prav še posebej tistim, ki so certifikat PMP pridobili na izpitih pred 26.3.2018. S tem datumom bodo uveljavljene novosti tudi na izpitih PMP.


Alenka Gruden je nadaljevala s predstavitvijo delovanja združenja in vsebinskim poročilom v letu 2017. V letu 2017 je bilo organiziranih veliko članskih in odprtih dogodkov. Med uspešnimi projekti so izstopali »Poganjki projektov«, »PM for Real« ter konferenca »Skupaj do odličnosti, ki jo je PMI Slovenija organiziral skupaj v sodelovanju z združenjem itSMF. Konferenca je bila tako vsebinsko kot tudi finančno zelo uspešna in predsednica združenja se je vsem prostovljcem iskreno zahvalila za vso pomoč pri organizaciji. Pri tem gre ogromna zahvala tudi njej, saj je Alenka s svojim trudom in požrtvovalnostjo motivirala ekipo in bila s strani PMI Slovenija sponzor projekta in aktivni član projekta. Posebna zahvala pri organizaciji konference gre tudi Mojci Polajner Boltar, ki je bila projektni vodja in je za to prejela priznanje združenja za prostovoljstvo in vložen trud.


Prisotni člani združenja so v nadaljevanju glasovali o Poslovnem in finančnem poročilu za leto 2017 in oba soglasno sprejeli.


Na občnem zboru so člani potrjevali tudi spremembe in posodobitve statuta združenja. Predlog novega statuta združenja PMI Slovenija je bil soglasno sprejet.


Načrti za 2018
Med drugim bo PMI Slovenija nadaljeval z organizacijo srečanj PM for Real in z aktivnostmi na Poganjkih projektov, ki se bodo izvedli v letu 2019. Naslednja izvedba konference »Skupaj do odličnosti«, ki bo ponovno izpeljana v sodelovanju z združenjem itSMF je predvidena v letu 2019. Priprave nanjo pa se morajo pričeti že sedaj.
Načrt dela 2018 predvideva tudi nadaljevanje iniciative, da se združenje poveže z univerzami, kjer bi lahko promovirali in izvajalo brezplačne delavnice in seminarje na temo projektnega vodenja.
Med rednimi aktivnostmi je tudi vzpostavljanje novih partnerskih vezi, kar bo omogočilo lažjo in manj tvegano izvajanje vseh projektov združenja.


Volitve Izvršnega odbora


Na dnevnem redu občnega zbora so bile volitve petih novih članov izvršnega odbora. Kandidaturo je oddalo pet kandidatov in vseh pet je bilo soglasno izvoljenih.
Novi člani IO so tako postali Sonja Kralj, Jasna Škrbec, Peter Mihelj, Igor Mrzlikar in Miha Lenič. Dva člana IO, ki sta bila izvoljena v letu 2017, Antonela Divić Mihaljević in David Kropf, pa nadalje zasedata svoji mesti. Tako je IO letos zapolnil vseh 7 mest IO.


Člani PMI Slovenija so letos volili tudi novega predsednika, saj je Alenka Gruden to mesto uspešno zasedala zadnje dve leti. Za novega predsednika združenja je bil izvoljen Igor Mrzlikar, ki je izpostavil predvsem, da se mora združenje še bolj povezovati z univerzami, kjer se bomo lahko v svoje vrste pridobili nove člane in prostovljce ter tako širili znanje o vodenju projektov.


Podelitev priznanj prostovoljcem združenja
Predsednica združenja Alenka Gruden je prisotne seznanila, da priznanje združenja za prizadevnost in izjemen trud za projekt »Poganjki projektov« prejme Andreja Križnič.
Edo Pavlič, ki je skrbel za organizacijo dogodkov PM for Real, je s svojim zagonom in prizadevnostjo omogočil drugim članom, da so se v 2017 povezovali in izmenjevali izkušnje in znanje, ter zato prejel priznanje združenja.
Prav tako je priznanje prejela Mojca Polajner Boltar, ki se s svojo razpoložljivostjo in trudom organizirala konferenco »Skupaj do odličnosti«.


Srečanje se je zaključilo v večernih urah in načrti za naslednji PM for Real so že v teku. Ne zamudite bodočih dogodkov in naročite se na email novice.


 

Še nekaj utrinkov iz ogodka:

 Miha Lenčič, PMP, član IO

 

 

 

Zadnje novice:


Bodite na tekočem o novostih v projektnem managementu in prihajajočih dogodkih