15 let združenja PMI Slovenija

June 25, 2017

V mesecu juniju 2017 mineva že 15 let od ustanovitve združenja PMI Slovenija. Ob tem jubileju smo obudili spomine na začetke združenja in se spomnili vsega, kar nas povezuje. Predvsem je to sodelovanje s podobno mislečimi, medsebojna izmenjava znanj in izkušenj, osebna in profesionalna rast v projektnem managementu, prostovoljstvo, druženje, sodelovanje na dogodkih in nenazadnje širjenje znanj projektnega managementa v organizacije in družbo.

Povabili smo vse predsednike združenja PMI Slovenija od ustanovitve naprej, da izpostavijo, kaj je zaznamovalo njihovo obdobje.

Obdobje 2002 – 2004

Andrej Česen, kot prvi predsednik združenja, je spomnil na prve začetke prostovoljnega dela, ko smo v združenju prevedli vodnik PMBOK, takrat še v 3. izdaji. Vloženega je bilo ogromno truda in prostovoljnega dela, da je slovenski prevod vodnika ugledal luč sveta. Ves trud je bil poplačan s tem, da je celotna tiskana naklada vodnika pošla in je bilo treba narediti ponatis.

15 let združenja PMI Slovenija

Slika 1: Andrej Česen

 

Obdobje 2004 – 2008

Drugi predsednik združenja je bil Sašo Novakovič, ki je združenje vodil 2 mandata. V tem obdobju smo postavili spletno stran združenja in preko nje redno komunicirali s člani. Soorganizirali smo seminar dr. Harolda Kerznerja v Zagrebu »In Search of Excellence in Project Management“.

15 let združenja PMI Slovenija

Slika 2: Sašo Novakovič

 

Obdobje 2008 – 2010

Potem je krmilo združenja prevzel Tomaž Kern. Začeli smo z organizacijo strokovnih srečanj, ki so postala stalni del našega združenja. Srečanja ponujajo članom priložnost za druženje, mreženje, izmenjavo znanj in izkušenj, nenazadnje pa tudi priložnost za pridobivanje točk PDU. Organizirali smo tudi prvi seminar za pripravo na izpit PMP.

15 let združenja PMI Slovenija

Slika 3: Tomaž Kern

 

Obdobje 2010 – 2011

Naslednja predsednica združenja je bila Jana Barba. Nadaljevali smo organizacijo strokovnih srečanj v podjetjih v Ljubljani in Kopru. Začeli smo izdajati glasilo združenja. Sodelovali smo na konferenci Fakultete za organizacijske vede v sekciji za projektno vodenje in na Dnevih slovenske informatike. Povezali smo se s severnoitalijanskim združenjem PMI, s katerim smo začeli sodelovanje pri Poganjkih projektov. Prevedli smo učni pripomoček Poganjki projektov v slovenski jezik in sodelovali pri natečaju Poganjki projektov v italijanski Gorici.

15 let združenja PMI Slovenija

Slika 4: Jana Barba

Obdobje 2012 – 2016

Alenka Slabe je vodila združenje naslednja dva mandata. Močno se je okrepilo delovanje na Poganjkih projektov. Prevedli smo novo različico učnega pripomočka v slovenski jezik, izvajali smo usposabljanja v 23 osnovnih šolah in pridobili prvo sponzorstvo. Prenovili smo spletno stran združenja in nadaljevali z organizacijo strokovnih srečanj. V sodelovanju s sosednjimi združenji PMI iz Italije in Hrvaške smo sodelovali na dogodku PMI LightUp! 2014 in organizirali dogodek PMI LightUp! 2015 v Sloveniji.

15 let združenja PMI Slovenija

Slika 5: Alenka Slabe

Obdobje 2016 –

Sedanja predsednica Alenka Gruden je ponosna, da nadaljujemo s Poganjki projektov. Ti so pred kratkim doživeli vrhunec z izvedbo in zaključno prireditvijo v občini Nova Gorica. Nadaljujemo visok tempo organizacije strokovnih srečanj in se še bolj povezujemo z drugimi združenji PMI ter sodelujemo na regijskih srečanjih. Ker pa njen mandat še ni končan, pričakujemo še mnogo zanimivega v tem obdobju.

15 let združenja PMI Slovenija

Slika 6. Alenka Gruden

Zadnje novice:


Bodite na tekočem o novostih v projektnem managementu in prihajajočih dogodkih