Delavnica o coachingu z Damiano Kralj, 27. 10. 2016

December 15, 2016

Delavnica “Projektni vodja in coaching”


Pri delu na projektih se kaj hitro znajdeš v situaciji, ko ne gre vse po načrtih, ker sodelavci niso naredili dogovorjenega, ker niso motivirani, ker se člani tima niso razumeli,… V želji, da bi vam pri tem pomagali je PMI Slovenija pripravil delavnico, da bi ob pomoči mednarodne strokovnjakinje s področja coachinga Damiane Kralj skupaj poiskali rešitev teh problemov .

V sodelovanju z mednarodno strokovnjakinjo Damiano Kralj, PCC, MPA in sponzorjem dogodka Telekom Slovenije d.d. smo 27. oktobra organizirali delavnico, katerega odziv je bil nad pričakovanji. Udeležili so se ga tako člani PMI Slovenija kot tudi zunanji slušatelji.

dkralj

Mednarodna strokovnjakinja Damiana Kralj

Namen dogodka je bil predstaviti pomen coachinga za uspešnejše delo na projektih. Kako aktivno poslušati, kakšna je moč vprašanj, kako vzpostaviti pogoje za optimalno sodelovanje in kako vse te veščine uporabiti v praksi.

Uvodni nagovor predsednice


V uvodnem delu delavnice je predsednica združenja Alenka Gruden predstavila številne aktivnosti in uspehe, ki so se zgodili v letošnjem letu in povabila vse prisotne na dogodke, ki prihajajo in spremljanju naše spletne strani, faceboka, LinkedIN-a ter povabila k sodelovanju pri naših projektih.

Prav tako nas je seznanila, da sta se skupaj z aktivno članico in prostovoljko Andrejo Križnič udeležili Evropskega regijskega srečanja PMI v Atenah, kjer sta doživeli izjemno energijo in moč združenja PMI.

V nadaljevanju delavnice je predsednica z velikim navdušenjem napovedala gostjo, mednarodno strokovnjakinjo Damiano Kralj, ki je PRVIČ gostovala v Sloveniji.

Prednosti coachinga pri vodenju projektov


Damiana je delavnico pričela s povabilom, da se udeleženci tikamo in s tem takoj ustvarila sproščeno vzdušje med udeleženci. Predstavila nam je glavne razlike med projektnim vodenjem in coachingom ter zakaj je smiselno, da projektni vodja pri svojem delu uporablja tudi veščine coachinga.

Udeleženci so z zanimanjem poslušali in sodelovali v predavanju,ki je bilo zelo interaktivno, kar je omogočala tudi razporeditev slušateljev v predavalnici.

 dk2

Udeleženci so v polni dvorani Telekoma z velikim zanimanjem prisluhnili redavateljici

V skupinah smo preverili uporabo formule »aktivnega poslušanja« na treh nivojih in spoznali svoj način odziva. Izkušnja je bila zanimiva in hkrati zabavna. Prav vsi člani smo se lahko preizkusili v vlogi poslušalca in poročevalca.

Kako najenostavnejše do veščin coachinga?


Po zaključenem izobraževalnem delu smo seznanili udeležence, da se bo izobraževanje z Damiano še nadaljevalo. Za vse zainteresirane bomo pripravili nadaljevanje programa za razvijanje veščin vodenja.

Na koncu je Damiana prejela še majico PMI Slovenija iz rok predsednice združenja, ki se je z vabilom po aktivnem sodelovanju članom in vabilu zunanjim slušateljem po včlanitvi vsem skupaj zahvalila za prijetno in poučno druženje. Naše srečanje sta poleg zavzetih članov združenja omogočila tudi Damiana Kralj in sponzor dogodka  Telekom Slovenije d.d. za kar se vsem lepo zahvaljujemo.

dk3

Zadovoljni udeleženci po zaključeni delavnici z Damiano Kralj

Zadnje novice:


Bodite na tekočem o novostih v projektnem managementu in prihajajočih dogodkih