PMI Leadership Institute Meeting, EMEA, Rim 28. 4. do 2. 5. 2017

May 29, 2017

PMI Slovenija na PMI Leadership Institute Meeting-u 2017 v Rimu


Ob koncu aprila in začetku maja, natančneje od 28. aprila do vključno 2. maja je potekalo srečanje vodij, direktorjev in predsednikov PMI združenj iz celotnega sveta. S strani PMI Slovenija sva se ga udeležila predsednica Alenka Gruden in član izvršnega odbora Peter Mihelj. Srečanje je potekalo v hotelu Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, kjer so bila organizirana predavanja, predstavitve in sestanki.

Predsedniki Regije 8 – Centralna Evropa, kamor sodi tudi naše združenje, smo imeli dan pred uradnim pričetkom dogodka srečanje, kjer je bil predstavljen predlog nadaljevanja v Atenah podpisane iniciative o sodelovanju med združenji. PMI Slovenija je poleg ostalih 34 združenj podpisala iniciativo »European Passport Initiative«, ki omogoča, da se lahko člani posameznega združenja iz seznama podpisane iniciative, udeležujejo dogodkov pod enakimi pogoji kot člani posameznega združenja, ki dogodek organizira. Več o tej iniciativi in načinu prijave na dogodek bo objavljeno tekom letošnjega leta.

Rdeča nit letošnjega srečanja je bila sprememba strategije PMI, ki poudarja vlogo regionalnih skupnosti in lokalnih PMI združenj. Nova strategija bo uradno predstavljena v kratkem in prinaša številne novosti. Zelo priporočava ogled glavnega uvodnega predavanja prof. Rachel Botsman o novi ekonomiji: povezava. To predavanje in predavanje PMI CEO g. Mark A. Langley-a sta bili množično obiskani ter sta sprožili dolgo in produktivno debato med udeleženci. Izpostaviti velja tudi številne praktične delavnice, kjer so posamezna združenja predstavljala svoje programe, dosežke in izkušnje.

Poudarimo lahko, da je bilo srečanje zelo dobro organizirano, ključna dodana vrednost dogodka pa so povezovanja in izmenjave izkušenj med različnimi PMI združenji iz celotnega sveta. Zato je zelo pomembno, da se prihodnjih srečanj udeležujemo v čim večjem številu in tako omogočimo prenos znanj, pridobitev izkušenj in vzpostavitev kontaktov s svetovno PMI skupnostjo. Za primerjavo lahko poveva, da se je dogodka naših kolegov iz sosednjih držav udeležilo med 3-8 udeležencev.

PMI Leadership Institute Meeting, EMEA, Rim 28. 4. do 2. 5. 2017

Ustanovitelj PMI Jim Snyder ter Alenka Gruden in Peter Mihelj

Vabiva vse člane, da razmislijo o vlogi prostovoljstva in se aktivirajo pri aktivnostih združenja, saj le s skupnimi močmi lahko naredimo več.

Lep pozdrav,

Alenka Gruden in Peter Mihelj

Zadnje novice:


Bodite na tekočem o novostih v projektnem managementu in prihajajočih dogodkih