Prvo srečanje “PM for Real” je za nami, 19. 1. 2017

February 6, 2017

Že iz imena srečanja se najbrž da uganiti, za kaj gre. Eno od ključnih poslanstev PMI je izmenjava izkušenj ter mentorstvo, zato se je slovensko združenje PMI odločilo, da bo za svoje člane in tudi nečlane, organiziralo redna mesečna srečanja »PM for Real«.

Namen srečanja je, da skozi pogovor skušamo poiskati praktične rešitve za resnične izzive (in probleme) iz vsakdana projektnega vodenja. In to na sproščen način. Srečanja bodo redna in sicer vsak tretji četrtek v mesecu. Moderatorja srečanj sta aktivna člana združenja Antonela Divić Mihaljević in Edo Pavlič.

Prvo srečanje "PM for Real" je za nami, 19. 1. 2017

Slika 1: Kako čim prej do prislužene vrednosti?

Prvo srečanje je potekalo v prostorih Zavarovalnice Triglav, d.d. dne 19.1.2017. Precej na začetku smo najbrž že vsi ugotovili, da smo začeli debato, ki ji ne bo konca, kot tudi ne izzivom, ki jih imamo pri svojem delu.

Prvega srečanja se je udeležilo 12 članov.

Glavna tema srečanja je bila »Spremljanje učinkovitosti projektov s poudarkom na metodi prislužene vrednosti«. Za dve uri smo sobo napolnili z informacijami, izkušnjami in mnenji. Namen je bil dosežen. Energije so bile dobre in vsakdo je odšel malo bogatejši.

Še nekaj dni po srečanju smo si izmenjevali informacije in materiale ter s tem potrdili, da nismo začeli nečesa, kar je trajalo le do konca srečanja, ampak se nadaljuje kot neformalno sodelovanje med udeleženci srečanj. Kot je izjavil eden od udeležencev: “Led je prebit!”

Prvo srečanje "PM for Real" je za nami, 19. 1. 2017

Slika 2: Učinkovitost srečanja je bila izvrstna

Vljudno vabimo na drugo srečanje tudi vse tiste, ki prvič niste utegnili. Naslednje srečanje bo 16.2.2017. Se vidimo.

Ob tej priložnosti bi se želeli še enkrat zahvaliti Zavarovalnici Triglav, d.d. (https://www.triglav.si/) za sponzorstvo dogodka in vsem članom za pomoč pri organizaciji dogodka.

V primeru, da potrebujete dodatne informacije ali se dogodka niste uspeli udeležiti nas lahko kontaktirate na info@pmi-slo.org.

Zadnje novice:


Bodite na tekočem o novostih v projektnem managementu in prihajajočih dogodkih