pm4real

PM4Real oktober 2021: Praktična orodja in prakse upravljanja z deležniki na projektu

Pridružite se nam v četrtek, 21. oktobra, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real kjer bomo raziskovali praktična orodja in prakse upravljanja z deležniki – stakeholderji na projektu. Predstavitev teme in diskusijo bo vodila Alenka Slabe. Srečali se bomo v živo v podjetju Endava v Ljubljani.

Dogodek je brezplačen, vabljeni so tudi nečlani. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki.

Kako upravljati z zahtevnimi deležniki na projektu

Projekti ne potekajo v izolaciji. Tudi če je določen rok, proračun, program in obseg dela, je projekt še vedno podvržen zunanjim vplivom. Projekt obstaja v okolju, v katerem živijo vsi tisti, ki imajo poseben delež ali interes za rezultat projekta. To okolje in pričakovanja deležnikov predstavlja veliko tveganje za projekt. Malo je verjetno, da bodo zahteve vseh zainteresiranih strani sovpadale. Pritisk deležnikov povzroča spremembe in spremembe povečujejo kompleksnost upravljanja, ogrožajo stroške in gotovost projekta.

Če projektni manager ne upravlja z deležniki in če jih ne vključuje v razvoj projekta, potem le ta ne bo prinesel optimalne vrednosti za vse vpletene. Pomembno je, da vodje projektov vzpostavijo pravo ravnovesje med vključenostjo zainteresiranih strani in izolacijo projekta od zunanjih vplivov, da bi obvladovali stroške in čas ter hkrati povečali koristi za stranko in njene deležnike.

Spoznajmo strategijo za uspešno upravljanje deležnikov in se pogovorimo o najboljših praksah, kako jih uporabiti na projektih za izboljšanje komunikacije, odnosov in splošnega uspeha projekta.

alenka slabe delezniki na projektu

Alenka Slabe je licencirana PMP z 20-letnimi mednarodnimi izkušnjami v različnih sektorjih. Razvija poslovne in vodstvene sposobnosti timov in menedžerjev, ki želijo izboljšati učinkovitost in produktivnost. Kot bivša predsednica PMI Slovenija je aktivna v tej organizaciji s sodelovanjem na konferencah in drugih projektih združenja. Na letošnjem dogodku Light Up 360, ki je potekal med petimi državami v regiji je prejela nagrado udeležencev za najboljšo predstavitev.

Dogodek bo potekal v slovenščini, v kolikor bo kdo med nami, ki ne govori slovensko pa bomo dogodek izvedli v angleščini.

V primeru, da se zaostrijo omejitve zaradi Covid-19 in dogodka ne bo mogoče izpeljati v živo, ga bomo izvedli online preko platforme Zoom. Za vse udeležence velja pogoj PCT.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Datum

21. Okt 2021
Pretekli dogodek!

Ura

17:00 - 19:00
Endava

Lokacija

Endava
Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana
Website
https://www.endava.com/en

Organizator

PMI Slovenija
Email
info@pmi-slo.org
QR Code
© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram