POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

PMI Slovenija (v nadaljevanju “PMIS” oz. “upravljalec”) je združenje za projektni management, ki uresničuje skupne interese posameznikov na področju projektnega managementa.

Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov velja za vse posameznike (člane in nečlane združenja PMI Slovenija), ki uporabljajo spletno stran Združenje PMI Slovenija.

 

PODATKI O UPRAVLJALCU

Upravljavec osebnih podatkov, ki jih posameznik posreduje preko te spletne strani je PMI Slovenija, Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, telefon: 01 4313 075, e-mail: info@pmi-slo.org.

PMIS kot upravljavec za obdelavo osebnih podatkov določa namen in sredstva za obdelavo osebnih podatkov in je odgovoren za vodenje in uporabo osebnih podatkov v papirni ali elektronski obliki.

V PMIS se zavedamo, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic, zato kot upravljavec z osebnimi podatki spoštujemo in varujemo zasebnost uporabnikov spletne strani, osebne podatke pa obdelujemo odgovorno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO, ZAKAJ IN KAKO?

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki: ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov in administriranja.

Osebni podatki, ki jih zbiramo ob prijavi na dogodke, so: vaše ime, priimek in e-pošta ter jih zbiramo na podlagi vaše privolitve.

 

UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV

Dostop do teh podatkov imajo samo člani upravnega odbora združenja PMIS, na podlagi vaše zahteve za izbris pa te podatke trajno izbrišemo iz naše evidence.

Podatki se posredujejo drugim uporabnikom, če nam to nalaga zakon, če obstaja za to zakonit interes ali če imamo za to vašo privolitev:

  • Zakonskim in regulatornim organom – na zahtevo ali za namene poročanja o dejanskih ali domnevnih kršitvah veljavne zakonodaje ali pravil;
  • Računovodjem, revizorjem, odvetnikom in drugim zunanjim profesionalnim svetovalcem omrežja PMI ob upoštevanju zavezujočih pogodbenih zahtev glede zaupnosti;
  • Tretjim strankam, ki so obdelovalci (npr. ponudnikom plačljivih storitev obdelave), locirani kjerkoli po svetu ob upoštevanju zahtev, navedenih spodaj;
  • Katerikoli ustrezni stranki, policiji ali sodišču v obsegu, potrebnem za vzpostavitev, izvedbo ali obrambo zakonskih pravic;
  • Katerikoli ustrezni stranki za namene preprečevanja, preiskave, zaznave ali preganjanja kriminalnih dejanj ali izvajanje kazenskih sankcij (vključno z varovanjem in preprečevanjem groženj javni varnosti);
  • Katerikoli ustrezni tretji stranki, ki je prevzemnik, v primeru, da bi mu prodajali ali nanj prenašali celoten naš posel ali del njega ali naša celotna sredstva ali del njih (vključno s primerom reorganizacije, razpustitve ali likvidacije združenja);
  • Naše spletno mesto utegne uporabljati vtičnike (angl. plug-in) ali vsebine tretjih strank (npr. Facebook, Twitter, Google+ in LinkedIn). Če se odločite za interakcijo s takimi vtičniki ali vsebinami, bodo vaši osebni podatki deljeni s ponudniki platform družabnih medijev teh tretjih strank. Priporočamo, da pred interakcijo preverite politike zasebnosti teh tretjih strank.

Če že bomo vključili tretjo stranko za obdelovalca vaših osebnih podatkov, bo obdelovalec imel zavezujoče pogodbene zahteve:

  • vaše osebne podatke bo smel obdelovati le v skladu z našimi predhodnimi pisnimi navodili in
  • moral bo uporabljati sredstva za varovanje zaupnosti in varnosti osebnih podatkov (skupaj s kakršnimkoli dodatnimi zahtevami veljavne zakonodaje).

Med določenim časom hrambe osebnih podatkov v naših evidencah o osebnih podatkih upoštevamo naslednje ukrepe:

 

Redni pregled in hramba osebnih podatkov

Osebne podatke posameznikov bomo v PMIS obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in le tako dolgo, dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja.

Osebne podatke tako obdelujemo do izpolnitve namena, zaradi katerih so bili zbrani, oziroma v rokih, ki so določenih s predpisi. Če se osebni podatki obdelujejo na podlagi privolitve, se hranijo do preklica.

Po preteku tega obdobja se podatki izbrišejo, uničijo oziroma anonimizirajo.

 

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov združenja PMI Slovenija, Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, s pripisom “osebni podatki” ali na e-mail: info@pmi-slo.org lahko zahtevate:

  • dostop do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z vami;
  • popravek netočnih podatkov, zbranih v povezavi z vami;
  • omejitev obdelave osebnih podatkov;
  • izbris vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Uredbe GDPR, ali
  • obdelavi ugovarjate.

Na vašo zahtevo bomo odgovorili najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Ta rok se lahko po potrebi podaljša za največ dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev. V tem primeru bomo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, o vsakem takem podaljšanju v enem mesecu po prejemu zahteve skupaj z razlogi za zamudo tudi obvestili. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Kadar obdelava osebnih podatkov poteka na podlagi privolitve, lahko posameznik dane privolitve v obdelavo trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: PMI Slovenija, Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, s pripisom »osebni podatki« ali na e-mail: info@pmi-slo.org. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS (Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, e-mail: gp.ip@ip-rs.si) če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

MEDNARODNI PRENOS OSEBNIH PODATKOV

Zaradi mednarodne narave našega poslovanja se vaši osebni podatki lahko prenašajo drugim subjektom v omrežju PMI in tretjim osebam, kot je opisano v razdelku “UPORABA OSEBNIH PODATKOV”. Zato utegnemo vaše osebne podatke prenesti v druge države, ki imajo drugačno zakonodajo in zahteve glede varovanja podatkov od teh, ki veljajo v R Sloveniji.

Kadar bomo prenašali vaše osebne podatke v druge države, bomo to storili na osnovi standardnih pogodbenih klavzul. Če želite, lahko zahtevate kopijo naših standardnih pogodbenih klavzul preko elektronskega naslova info@pmi-slo.org.

 

UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov.

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

 

VARNOST PODATKOV

Da bi zagotovili varnost podatkov na tej spletni strani in hkrati zagotovili dostopnost storitev vsem uporabnikom te strani, smo uporabili vse ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, tako da spremljamo obiske na omrežju in prepoznavamo nepooblaščene poskuse pridobitve ali izmenjave podatkov. Nepooblaščeni poskusi prenosa ali spreminjanja podatkov na tej lokaciji so strogo prepovedani.

Kljub temu vas opozarjamo, da noben način prenosa preko interneta ali elektronskega shranjevanja ni 100% varen in zanesljiv, tako da vam ne moremo zagotoviti absolutne varnosti. Prav tako pa vas opozarjamo, da ste vi odgovorni, da so vaši osebni podatki, ki nam jih pošljete, poslani na varen način.