pm4real

PM4Real april 2022: Krizne in stresne situacije

Pridružite se nam na srečanju PM4Real v četrtek, 21. aprila 2022, ob 17. uri, kjer bomo raziskovali kako se soočati s kriznimi in stresnimi situacijami pri projektnem vodenju. PM4Real je namenjen projektnim vodjem za deljenje izkušenj in mreženje.

Pripravili smo tudi Zoom povezavo, za vse tiste, ki se srečanja ne boste uspeli udeležiti v živo.

Dogodek je brezplačen, vabljeni so tudi nečlani. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki (1 PDU strateške in 1 PDU tehnične narave).

Noben projekt ni popoln. Na vsakem projektu so ovire, ki jih je treba premagati, če želimo, da je projekt uspešen. Ni nujno, da imamo pri vsakem projektu krizni trenutek, a nekateri bolj stresni časi oziroma trenutki so zagotovljeni. Pritisk deležnikov povzroča spremembe, spremembe pa povečujejo kompleksnost nalog, ogrožajo stroške in gotovost projekta. Zato pravijo, da je projektni vodja (PM) nedvomno eno najbolj stresnih delovnih mest, saj je PM neposredno odgovoren za uspeh ali neuspeh projekta.

Nekateri projektni vodje verjamejo, da se lahko spoprimejo z visoko stopnjo stresa, vendar so nekateri, ki ignorirajo ali nočejo priznati, da so pod stresom. Izkušnje s stresom ne vplivajo samo na kognitivno in vedenjsko delovanje, temveč lahko negativno vplivajo tudi na vaše osebno zdravje, dobro počutje in družinsko življenje. Morda ne boste mogli spremeniti količine stresa, ki ga imate vsak dan, lahko pa spremenite način, kako se z njim spopadate. Pomembno je obvladovati stres, preden postane vedno težje za obvladovati in na koncu lahko pride do izgorelosti.

Pridružite se nam in skupaj razpravljajmo o kriznih in stresnih situacijah pri vodenju projektov.

krizne situacije

Marko Golob je diplomiran strojni inženir in magister poslovnih ved. Ima opravljen strokovni izpit na Inženirski zbornici Slovenije in je prav tako PMP certificiran projektni vodja. Marko ima veliko izkušenj iz vodenja projektov na različnih strokovnih področjih. Sodeloval je pri konstruiranju strojev in naprav ter gradil bencinske črpalke. Po skoraj 10 letih je kariero zasukal v drugo smer in postal IT projektni vodja v podjetju Adacta. Trenutno piše znanstveni članek, s tematiko o proaktivnem vedenju pri projektnem delu, ki mu bo odprl vrata na doktorski študij.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Datum

21. Apr 2022
Pretekli dogodek!

Ura

17:00 - 19:00
Endava

Lokacija

Endava
Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana
Website
https://www.endava.com/en

Organizator

PMI Slovenija
Email
info@pmi-slo.org
QR Code
© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram