Ready4FuturePM

Mnoga podjetja v Sloveniji in tujini iščejo dobre vodje projektov. Po ocenah PMI bo na svetu do leta 2030 potrebnih 25 milijonov novih strokovnjakov iz področja projektnega managementa.


Ker se potrebe tudi v Sloveniji povečujejo, kadra pa ni dovolj, je Združenje PMI Slovenija že leta 2020 uspešno izvedlo pilotni projekt, Ready for the Future 2020, na katerem je sodelovalo 40 študentov različnih fakultet.

Poleg izobraževanja so študenti delali na treh izbranih projektih ob podpori mentorjev. Pilotni projekt (vodja Igor Mrzlikar) je podprla U.S. Embassy in je bil organiziran v sodelovanju s ŠOU Ljubljana.


Ker so bili študenti zelo zadovoljni, sta se Združenje PMI Slovenija in ŠOU Ljubljana odločila, da s projektom, ki je preimenovan v Ready4FuturePM nadaljujeta v študijskem letu 2022/23. V okviru projekta bodo sodelovali izkušeni domači in tuji projektni profesionalci. Namen je študentom omogočiti pridobitev osnovnih znanj projektnega managementa, ki jih vodja projekta potrebuje. Pridobljeno znanje predstavlja veliko konkurenčno prednost pri iskanju zaposlitve in dobro odskočno desko za razvoj kariere. Obenem je cilj projekt povezati bodoče projektne vodje z izkušenimi člani združenja in potencialnimi delodajalci.


V okviru projekta bo izvedenih 7 izobraževalnih modulov, ki bodo pokrili celoten proces izvedbe projekta od iniciacije do zaključka. V vmesnem obdobju je predvideno tudi mentorstvo.


Začnemo 18.10.2022 ob 18.00 z uvodnim dogodkom, ki bo potekal v prostorih Kampusa ŠOU Ljubljana, s predstavitvijo kariere vodje projekta – PM CAREER OPPORTUNITY.


Dogodek bosta vodila vodja projekta Andreja Križnič, PMP, PMI Authorized Training Partner Instructor in Marko Golob, PMP, predsednik Združenja PMI Slovenija, oba izkušena projektna strokovnjaka. Na uvodnem dogodku ter pri kasnejših izobraževanjih pa se jima bodo pridružili domači in tuji kolegi iz združenja, ki imajo večletne izkušnje z vodenjem projektov v različnih sektorjih. Na dogodku bo podrobneje predstavljeno tudi izobraževanje Ready4FuturePM.


Študenti se lahko na dogodek prijavite na info@pmi-slo.org.
Več o uvodnem dogodku (link na ŠOU: https://www.facebook.com/obstudijske.dejavnosti.sou/ )

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram