PMBOK vodnik

Vodnik po znanju projektnega vodenja (PMBOK® vodnik)

Leta 1983 se je zbrala skupina prostovoljcev iz združenja Project Management Institute (PMI®) in zasnovala osnove znanj projektnega managementa. Kasneje se je to znanje razvilo v svetovni standard za vodenje projektov: Vodnik po znanju projektnega vodenja oziroma Project Management Body of Knowledge (PMBOK®). Čeprav se je skozi desetletja način poslovanja podjetji precej spremenil, so dobre prakse projektnega vodenja ostale ključne za doseganje najboljših poslovnih rezultatov. Vodnik PMBOK® je danes splošno priznan kot celovit standard za učinkovito vodenje projektov.

Sedma izdaja vodnika PMBOK®

V zadnjih nekaj letih so nova tehnologija, novi pristopi in hitre spremembe na trgu spremenile svet dela, kar je spodbudilo razvoj poklica projektnega vodje. Vodnik po znanju projektnega vodenja (PMBOK® vodnik) – sedma izdaja je bila posodobljena, da bi se soočila s temi izzivi, se bolje uskladila s tem kako ljudje delajo danes in vam pomagala biti bolj proaktiven, inovativen in okreten projektni vodja.

Ta izdaja vodnika PMBOK®:

  • odraža celoten nabor razvojnih pristopov (predvidljivi, tradicionalni, prilagodljivi, agilni, hibridni itd.);
  • zagotavlja celotno poglavje namenjeno prilagajanju razvojnega pristopa in procesov;
  • razširi seznam orodij in tehnik v novem poglavju »Models, Methods, and Artifacts«;
  • poleg rezultatov se osredotoča tudi na izide projekta
  • integrira se s PMIstandards+™ za dostop do vsebine, ki uporabniku pomaga uporabiti PMBOK® vodnik pri delu

Ta sodobna izdaja, ki vključuje tako The Standard for Project Management kot PMBOK® vodnik, predstavlja 12 načel projektnega vodenja in osem področij uspešnosti projekta, ki so ključnega pomena za učinkovito doseganje rezultatov projekta.

Knjigo lahko kupite na PMI® spletni strani (https://www.pmi.org/pmbok-guide-standards/foundational/pmbok ), kjer je vodnik za vse člane združenja PMI na voljo brezplačno v elektronski verziji.

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram