pm4real

PM4Real januar 2022: Dobre prakse aktivnega članstva

Na prvem PM4Real-u v letu 2022 bi vam radi predstavili primere dobrih praks aktivnega članstva. Prvi primer so srečanja namenjena vodjem projektov, ki že imajo določen nivo znanja angleščine in ga želijo ohranjati, ki želijo skozi skupinsko diskusijo prenašati znanja z našega strokovnega področja in hkrati razviti mrežo mednarodnih kontaktov. Drug primer je projekt Poganjki projektov. Za konec pa bi vam predstavili še Light up 360.

Vabimo vas, da tudi vi razmislite in predlagate katere dobre prakse bi lahko dodali k delovanju našega društva in jih uresničili v tem letu. Dogodek je brezplačen in bo potekal na spletu.

V prvem delu nam bo mag. Marjana Skubic, PMP, predstavila brezplačne tečaje napredne angleščine za projektne vodje pod okriljem PMI Lima, Peru Chapter-ja, Akademije za angleščino za projektne vodje in sosednjih sodelovalnih chapter-jev. Tečaje so vodili mentorji iz držav po celem svetu in svoje aktivnosti v letu 2021 zaokrožili z dogodkom Mednarodni Meet & Greet za projektne vodje. V letošnjem letu tudi PMI Turčija pripravlja podobne tečaje po okvirjih teh tečajev. Člani PMI Slovenija, Ljubljana se teh tečajev lahko udeležimo kot učenci, mentorji ali projektni vodje posameznih tečajev ali dogodkov. Priložnosti so tudi za skupno sodelovanje PMI Slovenija, Ljubljana s temi chapter-ji, ali celo formiranje Akademije za angleščino za projektne vodje pod okriljem PMI Slovenija, Ljubljana. Pridružil se nam bo tudi gost g. Martin Samuel Figueroa Perez, novi vodja Akademije za angleščino PMI Lima, Peru.

V drugem delu nam bo Alenka Slabe, PMP, predstavila projekt Poganjki projektov, katerega namen je širjenje znanja in kulture projektnega vodenja med otroci. Učni pripomoček Poganjki projektov za osnovne šole je odlično orodje za uvajanje projektnega vodenja v osnovnih šolah. Globalno združenje PMI® ga je priznalo za dobro prakso in je objavljen kot gradivo v 15 jezikih na PMIEF – Educational Fundation, ki  omogoča mladini uresničevati njihov potencial in obogatiti življenje s projektnim vodenjem. Prevedli smo ga tudi v slovenski jezik in njegovo uporabo predstavili učiteljem na številnih slovenskih osnovnih šolah.

V tretjem delu nam bom Uroš Orehek predstavil dogodek Light up 360. Gre za dogodek, na katerem projektni vodje iz PMI skupnosti tekmujejo za najboljšo 360-sekundno predstavitev. Le ti predstavijo in delijo svoje dragoceno znanje in izkušnje iz prakse, tako da je dogodek zanimiv tudi za občinstvo. Light up 360 združuje pet PMI chapter-jev iz severne Italije, Hrvaške, Avstrije, Slovenije in Madžarske. Na koncu imajo udeleženci možnost glasovati za najljubšo predstavitev. Izglasuje se tri zmagovalce, kateri prejmejo nagrade.

mag. Marjana Skubic je aktivna članica PMI Slovenija, Ljubljana chapter-ja od leta 2020. Sodelovala je pri organizaciji konference Together in Excellence 2021. V preteklem letu je bila tudi mentorica na dveh tečajih angleščine za projektne vodje in projektna vodja dogodka Mednarodni Meet&Greet za projektne vodje, ter redno obiskuje dogodke PM4Real. Ima večletne izkušnje s področja vodenja večinoma IT projektov in ima certifikate: CompTIA project+, PMP, PSM I, Agile Hybrid Project Pro.

alenka slabe

Alenka Slabe je licencirana PMP z 20-letnimi mednarodnimi izkušnjami v različnih sektorjih. Razvija poslovne in vodstvene sposobnosti timov in menedžerjev, ki želijo izboljšati učinkovitost in produktivnost. Kot bivša predsednica PMI Slovenija je aktivna v tej organizaciji s sodelovanjem na konferencah in drugih projektih združenja. Na letošnjem dogodku Light Up 360, ki je potekal med petimi državami v regiji je prejela nagrado udeležencev za najboljšo predstavitev.

uros orehek

mag. Uroš Orehek je aktiven član PMI Slovenija vse od leta 2019 in deluje tudi v izvršnem odboru. Sodeloval je pri organizaciji LighUp 360 dogodka v Sloveniji leta 2020 kot projektni vodja ter leta 2021 kot soorganizator LighUp 360 dogodka na Madžarskem. V letu 2021 je moderiral nekaj dogodkov PM4Real. Aktivno sodeluje na projektih ter dogodkih združenja, kjer nabira izkušnje ter jih prenaša v industrijsko okolje.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Datum

20. Jan 2022
Pretekli dogodek!

Ura

17:00 - 19:00
Zoom

Lokacija

Zoom

Organizator

PMI Slovenija
Email
info@pmi-slo.org
QR Code
© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram