Pridružite se nam v četrtek, 19. januarja 2023, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo spoznali Intrix orodje za projektno vodenje. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

Vsako podjetje se v danem trenutku sreča z izvedbo kakšnega projekta. Bodisi je to interni projekt prenove spletne strani, izvedba in montaža bazena za stranko ali razvoj novega izdelka. Spoznali bomo kako lahko s sistemom Intrix pregledno in enostavno spremljamo vse svoje projekte in naloge na enem mestu. 

Na praktičnih primerih si bomo ogledali učinkovito uporabo gantograma in različne tipe odvisnosti med nalogami, spremljanje napredka ali zamud pri projektih in nalogah, si ogledali časovno planiranje in zasedenost sodelavcev, preverili kako nadzorovati porabljen čas in stroške ter si ogledali nekaj preprostih trikov, ki nam lahko prihranijo čas. 

Intrix orodje za projektno vodenje nam bo predstavila Petra Vajda iz podjetja Intera. Po zaključku predstavitve bo na voljo tudi čas za vprašanja.

Intrix Petra Vajda

Petra Vajda je komunikologinja z večletnimi izkušnjami v marketingu in prodaji. Za njo je ogromno odlično izpeljanih marketinških zgodb in projektov. Verjame, da so uspešni projekti rezultat odličnega vodenja ekipe, dobrih konceptov in kakovostnih sistemov za sistematično spremljanje. V podjetju Intera je svetovalka za vpeljavo sistema za projektno vodenje v podjetja. Je ljubiteljica vsega lepega in oboževalka dobrih, ampak realiziranih idej.

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v slovenščini. 

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

V veselem decembru vas vabimo še na zadnje letošnje srečanje v bolj sproščeni obliki - PM4Beer. Se vidimo 14. decembra, ob 18. uri, v Kratochwill BTC.

Pridružite se nam v četrtek, 24. novembra 2022, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo raziskovali vodenje mednarodnih projektov na več lokacijah. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

Vodenje mednarodnih projektov na več lokacijah je lahko izziv zaradi usklajevanja med različnimi časovnimi pasovi, kulturami in razvejano infrastrukturo. Vendar pa je mogoče narediti nekaj ključnih stvari za zagotovitev uspešnega izida. Z zavedanjem obsega izzivov in sprejemanja ukrepov za njihovo reševanje lahko organizacije povečajo verjetnost, da je projekt izveden v celoti, pravočasno, v okviru proračuna in z zadovoljstvom vseh deležnikov.

Predstavitev bo vključevala opredelitev cilja, razvoj strateških načrtov, ki upoštevajo usklajevanje različnih časovnih pasov, različnih kultur in razvejano infrastrukturo ter primerno komuniciranje in upravljanje pričakovanja med deležniki. Vključili bomo tudi študijo primera projekta, ki se izvaja na več lokacijah in opisali razlike v vodenju projektov v Evropi in Avstraliji.

robert bertusa vodenje mednarodnih projektov pmi slovenija

Robert Bratuša Brant, je mednarodni strokovnjak za IT/digitalno in poslovno transformacijo in dela kot Vodja poslovanja (Delivery Manager) v podjetju Endava Slovenija. Vodil je okoli 60 IT in poslovnih projektov, kjer je postavil vizijo in strategijo za dolgoročni razvoj. Njegove poslovne izkušnje obsegajo Evropo, Azijo in Avstralijo. Robert ima izvrstne poslovne in vodstvene kompetence, kjer vključuje operativnimi in tehnične izkušnje ter inovatiovnost. Dosegel je naziva magister znanosti poslovodenja in organizacije - poslovne finance na EF in univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike na FRI, Univerza v Ljubljani. Robertove kvalifikacije vključujejo tudi Lean Six Sigma črni pas, Prince2 in CSM – certificirani Scrum mojster.

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini. 

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Pridruži se “Ready4FuturePM”

Na delavnicah bodo tuji in domači eksperti ter ljudje iz prakse predstavili:

In še veliko več (certificiranje, networking, nasveti za delo v Sloveniji ali tujini).

Delo bo potekalo interaktivno.

Po zaključku bo vsak prejel potrdilo o udeležbi s katerim pridobite potrebnih 23 ur za prijavo za
pridobitev certifikata CAPM® (Certified Associate in Project Management), ki ga izdaja PMI® in

je priznan po celem svetu, ter zato za mnoge vstopnica do boljše službe.
V program se bo v letu 2022/23 lahko vključilo samo 25 študentov, zato ne odlašaj.

Te zanima več?

Pridruži sem nam PM CAREER OPPORTUNITY 18.10.2022 ob 18h (KAMPUS ŠOU).

Študenti se lahko na dogodek prijavite na info@pmi-slo.org.
Več o uvodnem dogodku (link na ŠOU: https://www.facebook.com/obstudijske.dejavnosti.sou/ )

Pridružite se nam v četrtek, 20. oktobra, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo raziskovali pomen dizajnerskega načina razmišljanja v projektnem delu. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

V okviru Industry Innovation Lab-a je Daša imela srečo, da se je z dizajnerskim razmišljanjem srečala v praksi in od takrat z veseljem deli njegovo lepoto s svetom. Lahko bi mislili, da je dizajnerski način razmišljanja, v angleščini 'Design Thinking', namenjen le oblikovalcem ali kreativnim posameznikom in ekipam. Vendar je to daleč od resnice. Design Thinking je ogrodje, ki dopolnjuje ogrodje Agile in postaja vse bolj priljubljeno v kompleksnih okoljih. Na predavanju bomo spoznali, kako in zakaj se Design Thinking uporablja pri vodenju projektov, kaj je njegova dodana vrednost vodjem projektov, produktnim vodjem, inženirjem in strankam, in kako pripomore k ustvarjanju boljših rezultatov projektov.

Dasa rotar pm4real design thinking

Daša Rotar razmišlja izven začrtanih okvirov, obožuje interakcijo med ljudmi, sprejema nove izzive in je navdušena nad tehnologijo. Sama je velika oboževalka Design Thinkinga, ki ji je pokazal, kako lahko empatija dela "čudeže".
V zadnjih 17 letih se je poglabljala v različna področja in delovne vloge – produktno ter projektno vodenje, strategijo, trženje in vodenje prodaje za tehnološke izdelke v energetskih, intralogističnih, medicinskih, finančnih in IT sektorjih na svetovni ravni.

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini. Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Vabljeni po poletnem odmoru na septemberski PM4Real, ki bo 29. septembra 2022, ob 17. uri. Tokratni PM4Real organiziramo skupaj s PMO Global Institute Inc, ki je globalni organ za certificiranje PMO. Tema bo Fast Track Your PMO oz. Pospešite napredek PMO, ki je prepoznavni dogodek PMO Global Institute Inc. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

Učni cilji:

Prednosti dogodka za občinstvo:

Program

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini.

izzivi pmo sonja kralj

Sonja Kralj je izkušena glavna direktorica informacijske tehnologije z dokazano zgodovino dela v rudarski in kovinski industriji. Usposobljena je za poslovne procese, programsko opremo za podjetja, upravljanje odnosov s strankami (CRM), upravljanje prodaje in upravljanje sprememb. Je izjemna strokovnjakinja za informacijsko tehnologijo z diplomo iz ekonomije/bančništva in financ Univerze v Ljubljani.

gregor androjna pmo svetovalec

Gregor Androjna pomaga organizacijam in posameznikom pri sistematičnem doseganju potrebne vrednosti v projektih, portfeljih in strategiji organizacije. Nudi storitve svetovanja, coachinga in usposabljanja za organizacije, ki želijo vzpostaviti ali izboljšati PMO. Predstavlja poslovne potrebe z uporabo edinstvene praktične metodologije implementacije PMO, imenovane Impact Engine PMO iz PMO Strategies ali/in okvir CB-PMO iz PMO Global Institute. Ima tudi 20 let bogatih izkušenj, povezanih s projektnim vodenjem, ki jih je pridobil pri naložbah v proizvodnjo energije ter inštalacijah mehanskih sistemov in proizvodnih linij.

Corrine O'Brien je strokovna komunikatorka, ki je pridobila številne delovne izkušnje v industrijskih vertikalah, vključno na področju financ, izobraževanj in gostinstva. Globoko razume raznolikost projektnega vodenja in ima medkulturno strokovno znanje z delovanjem v 6 državah na 3 celinah v zadnjih 16 letih. Razume, kako težko je lahko spodbuditi konstruktivne in trajne spremembe v organizacijah. Z deljenjem znanja o okviru in vodniku CB-PMO Globalnega inštituta PMO si Corrine prizadeva spremeniti strukturo PMO-jev po celinah, tako da zagotovi, da PMO-ji ne le delujejo, temveč uspevajo, uspevajo in govorijo isti globalni jezik.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Z velikim veseljem vas vabimo na praznovanje 20-letnice združenja PMI Slovenija, ki bo potekalo 14. septembra 2022, od 17. ure dalje v čudovitem okolju Orehovega gaja v Ljubljani. Ob tej priložnosti bomo delili delček zgodovine našega chapter-ja skupaj z vami člani PMI in dragimi kolegi, ter proslavili skupno uspešno delo preteklih 20 let.

Program

Za vas smo pripravili še nekaj presenečenj, ki jih razkrijemo na samem dogodku.

Prosimo, da se prijavite čimprej oz. najkasneje do 5.9.2022.

Dogodek bo potekal v vsakem vremenu.

Veselimo se srečanja z vsemi člani in podporniki PMI Slovenija.

*Slika vir: https://orehovgaj.si/orehov-gaj/infrastruktura/

Pridružite se nam v četrtek, 16. junija, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo raziskovali pomen servant leadership-a v projektnem delu.

Ste že kdaj čutili, da bi si želeli delovati v okolju, kjer projekti tečejo gladko, ekipa dobro sodeluje, glas vseh v timu je prepoznan, počutimo se razumljeni, naše ideje in delo je cenjeno, v ekipi imamo dober timski duh, izmenjava znanja in osebna rast je prisotna, delitev in skrb drug za drugega je bistvena, imamo odlične rezultate in zadovoljstvo pri delu je visoko?

Obstaja veliko dejavnikov, ki prispevajo ali ovirajo takšno delovno okolje. Eden izmed njih, ki močno prispeva, je stil vodenja in mind set.

Pogovarjali se bomo o servant leadership-u, kaj je, kako biti in kdo je lahko servant leader in kako prispeva k uspehu projekta in splošnemu zadovoljstvu deležnikov.

servant leadership Zoran Smrzlić

Zoran Smrzlić je s svojimi 20-letnimi izkušnjami v projektnem managementu promotor dobrih idej in praks. Je oseba z močnimi leadership sposobnostmi, ki si vedno prizadeva razumeti in iskati odgovore. Velikokrat uspešen pri zapiranju težavnih projektov v različnih panogah. Kot vodja projekta je delal v telekomunikacijski, komunalni, naftni in plinski industriji ter maloprodaji. Vodil je ekipe od 5 ljudi pri inovativnih idejnih in razvojnih projektih ter do 50+ ljudi pri obsežnih projektih implementacije IT sistemov. Trenutno se posveča agilnim načinom dela in odnosom v timu.

Dogodek je brezplačen, vabljeni so tudi nečlani. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki. Predstavitev bo potekala v slovenščini.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Drage članice in člani,

vabimo vas na neformalno druženje PM4Beer, v četrtek, 2. junija 2022, ob 18. uri. Dobimo se v BTC-ju, v restavraciji Kratochwill.

Srečanje je namenjeno vsem članom PMI Slovenija, da se podružimo tudi neformalno in stkemo poznanstva ter prijateljstva, ki izvirajo iz skupne točke projektnega vodenja.

Prosimo za prijavo na srečanje, da bo lažje organizirati rezervacijo miz.

Veselimo se srečanja z vami!

Za več dogodkov spremljajte našo stran Dogodki.

Vabljeni na naslednji PM4Real dogodek, na temo Agilnost znotraj PMO - kako sodelovati?, ki bo v četrtek, 26. maja 2022, ob 17. uri preko spleta.

PMO ima v organizaciji ključno vlogo pri doseganju poslovne odličnosti in organizacijskega cilja. Ali agilnost pomaga pri krepitvi organizacijskih ciljev? Gospod Mahesh pravi, da, agilni koncepti lahko zagotovijo, da je delo usklajeno s strategijo in ekipe delajo na pravi stvari, na najboljši način. Agilen način dela pa poveča vrednost in zmanjša tveganje za podjetje.

Biti agilen pomeni spremeniti se v kreativne reševalce problemov, hitre odzivneže in ponavljajoče se sodelavce, ki povratne informacije spremenijo v inovacije.

Dejstvo je, da se v današnjem neposrednem in dinamičnem okolju sprememba od čistega tradicionalnega PMO k malo agilnejšemu že dogaja, pravi gospod Mahesh, in da je hibridno okolje vedno dobro za poslovni uspeh.

Pridružite se nam in skupaj razpravljajmo o tem, kako postati agilen sodelavec.

Mahesh EV, (PMP®, PRINCE2®, ASM®, CSPM, CSAPM, BVOPMTM, LSS-BB, CLPM) je vodja programa z več kot 12-letnimi industrijskimi izkušnjami v sektorjih toplote, nafte in plina ter obnovljivih virov energije. Trenutno sodeluje z ReNew Power iz Indije kot vodja programa. Ima MBA iz projektnega vodenja in B-Tech na področju strojništva. Je visoki uradnik Mednarodnega združenja projektnih vodij (IAPM) – Metropolitanska območja New Delhi, Calicut (Kerala) in Trivandrum (Kerala).

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

PM4Real je namenjen projektnim vodjem za izmenjavo praks in mreženje. Je brezplačen in vabljeni ste tudi nečlani. Imetniki akreditacije boste prejeli 2 PDU točki.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram