Vabimo vas na dogodek, ki bo potekal v torek, 14. maja 2024, ob 17:00. uri v prostorih Hotel One66, Celovška cesta 166. Naš kjer boste imeli priložnost spoznati goste PMI Slovenije in govorce na letošnji konferenci Together in Excellence.

Z gosti se bomo pogovarjali o osebnih in tudi profesionalnih zadevah. Spoznali bomo njihove začetke v PMI in nadaljnje karierne poti. Ne zamudite te enkratne priložnosti! Seveda boste lahko pri pogovoru sodelovali in gostom postavljali vprašanja. Spoznajte g. Leeja, g. Pinta, g. Naderja in ga. Tharp! Brezplačen vstop za člane PMI in PMI Slovenija ali imetnike vstopnic za konferenco Together in Excellence 2024.

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

Dve strani istega kovanca

Vabimo vas na dogodek, ki bo potekal v četrtek, 25. aprila 2024, ob 17:00. uri v prostorih A1, Ameriška ulica 4, 1000 Ljubljana. Naš gost bo Peter Dolenc, ki ima več kot 15 let izkušenj z izvajanjem projektov, uvajanjem novih produktov, konceptov in rešitev ter vodenjem in razvojem timov.

Operacija uspela, pacient umrl? Uspešno zaključen projekt ni zagotovilo, da bo organizacija dosegla zastavljeno vrednost in pritegnila ter zadovoljila ključne deležnike. V interaktivni delavnici bomo raziskali, kako sta med seboj ključno povezani disciplini upravljanja sprememb in projektnega vodenj. Kako vključiti in aktivirati prizadete posameznike, da bodo ob uvajanju sprememb aktivni, zainteresirani in usposobljeni za njeno uporabo? Raziskali bomo metodologijo Prosci, svetovno vodino metodologijo upravljanja sprememb, in preverili, kako lahko njena uporaba vpliva na končni uspeh projekta.

O predavatelju:

Peter Dolenc ima več kot 15 let izkušenj z izvajanjem projektov, uvajanjem novih produktov, konceptov in rešitev ter vodenjem in razvojem timov. Uspešno je vodil transformacijo v več slovenskih podjetjih, kjer je kot glavno kompetenco vedno uveljavljal zmožnost podjetij za sprejemanje, uvedbo in izvajanje sprememb. V mednarodnih korporacijah Microsoft in Oracle je bil zadolžen za uvajanje novih konceptov na lokalnem nivoju in njihovi uveljavitvi na slovenskem trgu. Specializiran je za projektno vodenje tako po klasičnih kot tudi agilnih metodah projektnega vodenja, ki jih uspešno nadgrajuje z metodologijo upravljanja sprememb Prosci in modelom za osebno spremembo  ADKAR. S svojim podjetjem PDiVizija d.o.o. in blagovno znamko Change2Value, je ekskluzivni partner podjetja Prosci®, vodilne svetovne metodologije upravljanja sprememb za regijo Balkana.

·         Prosci Certified Advanced Instructor

·         Prosci Train The Trainer

·         Prosci Integrating Agile and Change Management

·         SCRUM Master Certified

·         PRINCE2 Practitioner

·         Actee Certified Partner

·         LPI Facilitator

·         IMYB Innovation Management Black Belt™

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

Predstavitev PMI, PMI Slovenija, izobraževanj, certifikatov in projektov.

Vabimo vas na dogodek, ki bo potekal v torek, 26. marca 2024, ob 17:00. uri v Hotelu One66, Celovška cesta 166, 1000 Ljubljana. Naši gostje bodo Marko Golob, Andreja Križnič in Alenka Slabe, dolgoletni in aktivni člani PMI ter PMI Slovenija.

Vabimo vas na vpogled v svet projektnega vodenja skozi predstavitev PMI, slovenskega društva PMI Slovenija, izobraževalnih programov, certifikacijskih možnosti in osvetlitev najnovejših projektov. Pridružite se nam na dogodku 'Vse o PMI-ju!', kjer boste dobili vse informacije o delovanju PMI-ja, spoznali boste možnosti izobraževanj ter pridobivanja certifikatov z namenom razširit svoje znanje in razvili ključne veščine za uspešno vodenje projektov.

O predavateljih:

Marko Golob, Andreja Križnič in Alenka Slabe so dolgoletni člani PMI in PMI Slovenija. Vsak od njih ima bogate izkušnje na področju projektnega vodenja in prinaša svoje znanje ter strokovnost v skupnost PMI-ja. S svojim delom in prispevki pomagajo k razvoju in promociji projektne stroke tako na lokalni kot tudi globalni ravni.

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

Združenje PMI® Slovenija vabi člane na Izredni Občni zbor 2024. Izredni Občni zbor bo potekal 12. 3. 2024 ob 17:00 v hotelu Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana, Bratislavska cesta 8, 1000 Ljubljana. Vsi člani prijazno vabljeni!

PROGRAM

[17:00] Uvodni pozdrav predsednika Združenja PMI Slovenija
[17:05] Predstavitev predloga sprememb Statuta
Izvršni odbor predlaga spremembo statuta v naslednjih členih:

2. člen (sprememba angleškega imena Združenja):
- iz PMI Slovenia, Ljubljana Chapter v PMI Slovenia Chapter,

20. člen (sprememba trajanja mandata Izvršnega Odbora):
- ista funkcija lako traja 2 leti se spremeni v ista funkcija lahko traja 4 leta,
- skupaj trajanje mandata 6 let zapored se spremeni v skupaj trajanje mandata 8 let zapored,
- vsako leto se v IO izvoli dve osebi se spremeni v vsako leto se v IO izvoli vsaj dve osebi,

28. člen (sprememba trajanja mandata Nadzornega Odbora):
- mandatna doba traja dve leti se spremeni v mandatna doba traja štiri leta.

Trenutno veljavni Statut je dosegljiv na tem LINK-u.
[17:30] Predstavitev spremembe višine članarine v Združenju PMI Slovenija

Izvršni odbor predlaga spremembo višine članarine:
- Višina članarine v Združenju PMI Slovenija se spremeni iz $11 v $20.
[17:40] Glasovanje o sprejemu sprememb statuta in višine članarine v PMI Slovenija
[17:55] Rezultati volitev 
[18:00] Druženje

Sodelovanje z različnimi tipi osebnosti ljudi

Vabimo vas na izjemno zanimiv dogodek, ki bo potekal v četrtek, 29. februarja 2024, ob 16:30. uri v Unija Računovodska hiša, Tržaška cesta 515, Ljubljana. Naša posebna gostja bo Anja Žagar, expert v H2H Soft Skills ter certificirana Change Pracitioner. Z nami bo delila svoje poglobljeno znanje ključnih vidikov, ki krojijo uspeh vašega tima ali podjetja.

Osebnostna raznolikost in barvitost tima sta ključnega pomena za doseganje vrhunskih rezultatov. Zato bomo raziskali, kako lahko bolje razumemo in vključimo osebnostne značilnosti posameznih članov tima. S sodelovanjem v skupnem delovanju lahko dosežemo sinergijo, ki vodi do izjemnih dosežkov.

V poslovnem svetu je poznavanje tipov osebnosti neprecenljivo orodje. S tem pridobite prednost pred konkurenco, saj vam omogoča hitrejše in bolj učinkovito približevanje potrebam strank ter uspešno vzpostavljanje odnosov. Na delavnici bomo razvijali veščine prepoznavanja in upravljanja s tipi osebnosti ter odkrivali, kako lahko ta znanja prenesemo v prakso.

Rdeča nit njenih delavnic je poznavanje orodij za delo z ljudmi na podlagi poznavanja njihovega tipa osebnosti.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za izboljšanje delovnega okolja, povečanje storilnosti in začetek novega pogleda na svoje sodelavce, tako podrejene kot nadrejene.

O predavateljici:

Anja Žagar je diplomantka Ekonomske fakultete v Ljubljani, uspešno pa je zaključila tudi šolanje na TBA v Kanadi na področju mednarodne poslovne kulture. V podjetniške vode se je podala leta 2008 in od tedaj se ukvarja s prodajo in H2H (Human2Human) orodji za poslovno uspešnost. Svoje podjetniške in predavateljske izkušnje in znanje je pridobila v času sodelovanja z različnimi podjetji in organizacijami, s pomočjo obiskovanja večjih seminarjev v Sloveniji in tujini ter s prebiranjem vrhunske literature domačih in tujih avtorjev. Je avtorica več kot 70 člankov na temo podjetništva, prodaje, vodenja in osebnostne rasti. Anja ima certifikat iz področja IC Agile Certified Professional (ICP-TAL) in Prosci® Certified Change Practitioner.

Anja je na podlagi svoje strokovnosti in izkušenj pridobila zaupanje s strani podjetij kot so Sanolabor d.d., Luka Koper d.d., Comtrade d.o.o., Mercator d.d.Sparkasse Banka, ORO ORODJARNA d.o.o., EF, LjubljanaSPIRIT Slovenija, Soltec d.o.o.Alumni EF, Javni zavod Mestne Lekarne, Društvo farmacevtskih tehnikov, MaPel d.o.o.GZS, ProDomi in še mnogih drugih.

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

Kako so projektnim vodjem lahko v pomoč Profiles orodja pri motivaciji, coachanju, reševanju konfliktov ter povečanju uspešnosti projektov?

Vabljeni na ekskluziven dogodek PM4Real, ki bo potekal v četrtek, 1. februarja, ob 17. uri v prostorih Unija Računovodska hiša d.d., Tržaška cesta 515, Brezovica pri Ljubljani. Naša posebna gostja bo Zvezdana Lubej, country manager Profiles International za Adriatic regijo in coachinja karizmatičnega in trajnostnega voditeljstva. Z nami bo delila svoje znanje in izkušnje o tem, kako s Profiles orodji bolje upravljati sebe in zgraditi učinkovit projektni tim.

Dobri odnosi in visoka motivacija projektne ekipe je nekaj kar si želi vsak projektni vodja. V praksi se za formiranje, razvoj in vodenje »top performing« teamov uporabljajo specifična orodja. Prav ta orodja bomo v kontekstu projektnega vodenja spoznali na februarskem dogodku PM4Real. Z njimi bomo lahko prepoznali naše lastne potenciale in potenciale članov tima ter jih sistematično razvijali. Informacije, ki jih pridobimo nam pomagajo, da lažje razumemo, zaradi česar nastajajo konflikti, zakaj ne dosegamo planirane kakovosti ali zamujamo z roki.

Profiles orodja nam zagotavljajo vpogled v to, kako posamezniki delujejo, obvladujejo stres in komunicirajo z drugimi, ter pomagajo vodjem projektov učinkoviteje krmariti v timski dinamiki. Uporabljamo jih tudi za izboljšanje vodstvenih kompetenc, ki so ključne za uspešno vodenje projektov.

Vabimo vas, da izkoristite to priložnost in spoznate napredno prakso, ki se uporablja v 122 državah sveta, s katero boste bistveno lažje, hitreje in učinkoviteje vodili in motivirali projektne time ter dosegali želene rezultate. Vidimo se na dogodku!

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

V veseli decembrski atmosferi vas prijazno vabimo na zadnje letošnje srečanje v bolj sproščenem vzdušju - PM4Beer. Srečanje bo potekalo 13. decembra ob 17. uri v prijetnem okolju Pivnice Union, na naslovu Celovška cesta 22. Tokratna tema srečanja bo osredotočena na učinkovite načine zniževanja stroškov. Pridružite se nam in skupaj odkrijmo koristne nasvete ter izmenjajmo izkušnje v prijetnem druženju. Se vidimo!

Kako projekt izpeljati z maksimalno angažirano in motivirano ekipo?

Z veseljem vas vabimo na dogodek, ki bo potekal v sredo, 6. decembra, ob 17. uri v prostorih Unija Računovodska hiša d.d., Tržaška cesta 515. Naš gost bo Jaka Oman, ki bo delil svoje znanje o povezavi med delom na projektih, projektnim vodenjem in dosego stanja flow, ki predstavlja optimalno stanje zavesti.

Dobra energija, motivacija in visoka zavzetost projektne ekipe je nekaj kar si želi vsak projektni vodja in to je nekaj na kar vodja lahko vpliva. V ozadju naše produktivnosti in zadovoljstva z delom na določnem projektu se na področju psihologije in nevrobiologije dogaja zelo veliko stvari. Flow stanje, ko smo najbolj zadovoljni in produktivni je le ena od stvari, ki si jo gotovo najbolj želimo in je nekaj kar je skoraj gotovo oblikovalo vaše najbolje izpeljane projekte. Ni pa to vse. Za doseganje flow stanja posameznikov in skupinskega flow stanja celotne ekipa je treba spoštovati določene zakonitosti povezane s veščinami in sposobnostmi, sprožilci flowa in flow ciklom.

Prav ta orodja bodo v kontekstu projektnega vodenja predstavljena na dogodku in vam bodo pomagala na poti do vaših prihodnjih bolje izvedenih projektov.

Jaka Oman je svoje celotno življenje posvetil iskanju flow stanja, čeprav tega do leta 2020 ni vedel. Je ustanovitelj Resne igra, prvi Flow Research Collective certificirani flow coach v Sloveniji in izkušeni LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator, ki je svoje znanje o flowu in Lego kocke ponesel že v 8 držav v regiji na več kot 120 delavnicah. Sodeloval je že z več projektnimi vodji in ekipami v različnih panogah (dogodki, razvoj produktov/storitev, kreativa, farmacija in IT).

Ne zamudite priložnosti, da pridobite vpogled v ključne elemente uspešnega projektnega vodenja in odkrijete, kako lahko flow stanje pripomore k izjemnim dosežkom na področju projektov. Vidimo se na dogodku!

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v slovenščini. 

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Pridružite se nam v četrtek, 24. novembra 2022, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo raziskovali vodenje mednarodnih projektov na več lokacijah. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

Vodenje mednarodnih projektov na več lokacijah je lahko izziv zaradi usklajevanja med različnimi časovnimi pasovi, kulturami in razvejano infrastrukturo. Vendar pa je mogoče narediti nekaj ključnih stvari za zagotovitev uspešnega izida. Z zavedanjem obsega izzivov in sprejemanja ukrepov za njihovo reševanje lahko organizacije povečajo verjetnost, da je projekt izveden v celoti, pravočasno, v okviru proračuna in z zadovoljstvom vseh deležnikov.

Predstavitev bo vključevala opredelitev cilja, razvoj strateških načrtov, ki upoštevajo usklajevanje različnih časovnih pasov, različnih kultur in razvejano infrastrukturo ter primerno komuniciranje in upravljanje pričakovanja med deležniki. Vključili bomo tudi študijo primera projekta, ki se izvaja na več lokacijah in opisali razlike v vodenju projektov v Evropi in Avstraliji.

robert bertusa vodenje mednarodnih projektov pmi slovenija

Robert Bratuša Brant, je mednarodni strokovnjak za IT/digitalno in poslovno transformacijo in dela kot Vodja poslovanja (Delivery Manager) v podjetju Endava Slovenija. Vodil je okoli 60 IT in poslovnih projektov, kjer je postavil vizijo in strategijo za dolgoročni razvoj. Njegove poslovne izkušnje obsegajo Evropo, Azijo in Avstralijo. Robert ima izvrstne poslovne in vodstvene kompetence, kjer vključuje operativnimi in tehnične izkušnje ter inovatiovnost. Dosegel je naziva magister znanosti poslovodenja in organizacije - poslovne finance na EF in univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike na FRI, Univerza v Ljubljani. Robertove kvalifikacije vključujejo tudi Lean Six Sigma črni pas, Prince2 in CSM – certificirani Scrum mojster.

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini. 

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Pridruži se “Ready4FuturePM”

Na delavnicah bodo tuji in domači eksperti ter ljudje iz prakse predstavili:

In še veliko več (certificiranje, networking, nasveti za delo v Sloveniji ali tujini).

Delo bo potekalo interaktivno.

Po zaključku bo vsak prejel potrdilo o udeležbi s katerim pridobite potrebnih 23 ur za prijavo za
pridobitev certifikata CAPM® (Certified Associate in Project Management), ki ga izdaja PMI® in

je priznan po celem svetu, ter zato za mnoge vstopnica do boljše službe.
V program se bo v letu 2022/23 lahko vključilo samo 25 študentov, zato ne odlašaj.

Te zanima več?

Pridruži sem nam PM CAREER OPPORTUNITY 18.10.2022 ob 18h (KAMPUS ŠOU).

Študenti se lahko na dogodek prijavite na info@pmi-slo.org.
Več o uvodnem dogodku (link na ŠOU: https://www.facebook.com/obstudijske.dejavnosti.sou/ )

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram