PMI Slovenija vas vabi, da se nam pridružite še na zadnjem dogodku mreženja letos PM4Beer, ki bo 2. decembra 2021, od 18. do 21. ure v Pivnici Union, Celovška cesta 22, Ljubljana. Glavna tema srečanja bo PMI prostovoljstvo in možnosti sodelovanja v našem PMI Chapterju.

Vabimo vse, ki nam že danes pomagate pri projektih kot tudi vse, ki bi si to želeli, ali pa vas samo zanimajo možnosti. Skupaj lahko prispevamo veliko za boljšo skupnost projektnih vodij! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Druženje bo potekalo neformalno s pogostitvijo. 

Se vidimo!

Število mest je omejeno. Dogodek bo izveden, če bo to dovoljevala dovolj dobra epidemiološka slika in takrat veljavni ukrepi.

Pridružite se nam na srečanju PM4Real v četrtek, 18. novembra 2021, ob 17. uri kjer bomo raziskali, kako smo nadgradili agilni pristop vodenja projektov z uporabo hibridnega delovnega modela v obdobju pandemije, ki je zajela celotni svet skozi praktični primer. Predstavitev teme in diskusijo bo vodila Suzana Rakovič. Srečanje bo potekalo online preko platforme Zoom.

Dogodek je brezplačen, vabljeni so tudi nečlani. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki.

Agilni pristop vodenja projektov

Pandemija je zelo spremenila miselnost in dojemanje glede načinov, kako je mogoče pristopati  k delu. V zadnjem letu in pol se je svet prebudil in sprejel dejstvo, da je delo od doma popolnoma izvedljivo. To so zaznali tudi naročniki rešitev, ki so sprejeli delo od doma, kar smo spretno vključili v naš model razvoja rešitev. V podjetju Endava ekipam in posameznikom omogočamo tako delo od doma kot v pisarni, da lahko kar najbolje izkoristijo prednosti obeh svetov – to smo poimenovali hibridni delovni model.

Skozi realni primer projekta, ki smo ga vodili na agilni način, si bomo pogledali kako ekipa uspešno dela z uporabo hibridnega delovnega modela, s kakšnimi izzivi se srečuje, kako nadomešča osebno interakcijo in kako vzpodbuja sodelovanje.

suzana rakovic agilni pristop vodenja projektov

Suzana Rakovič je izkušena poslovna analitičarka in projektna vodja s 25-letnimi mednarodnimi izkušnjami v različnih sektorjih. Delala je na projektih za letalsko industrijo, plačilne sisteme, e-poslovanje, igralništvo, mobilne rešitve, ERP sisteme, bančništvo in logistiko. Je ekspert na področju vodenja agilnih ekip, kjer primarno skrbi za pravočasno pripravo dela in nalog na kompleksnih projektih, pri čemer so člani ekipe razpršeni po različnih geografskih lokacijah in časovnih pasovih.

Dogodek bo potekal v angleščini za mednarodno občinstvo. V nasprotnem primeru bo potekal v slovenščini.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Pridružite se nam v četrtek, 21. oktobra ob 17. uri na druženju projektnih vodij  - PM4Real kjer bomo raziskovali praktična orodja in prakse upravljanja z deležniki – stakeholderji na projektu. Predstavitev teme in diskusijo bo vodila Alenka Slabe. Srečali se bomo v živo v podjetju Endava v Ljubljani.

Dogodek je brezplačen, vabljeni so tudi nečlani. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki.

Kako upravljati z zahtevnimi deležniki na projektu

Projekti ne potekajo v izolaciji. Tudi če je določen rok, proračun, program in obseg dela, je projekt še vedno podvržen zunanjim vplivom. Projekt obstaja v okolju, v katerem živijo vsi tisti, ki imajo poseben delež ali interes za rezultat projekta. To okolje in pričakovanja deležnikov predstavlja veliko tveganje za projekt. Malo je verjetno, da bodo zahteve vseh zainteresiranih strani sovpadale. Pritisk deležnikov povzroča spremembe in spremembe povečujejo kompleksnost upravljanja, ogrožajo stroške in gotovost projekta.

Če projektni manager ne upravlja z deležniki in če jih ne vključuje v razvoj projekta, potem le ta ne bo prinesel optimalne vrednosti za vse vpletene. Pomembno je, da vodje projektov vzpostavijo pravo ravnovesje med vključenostjo zainteresiranih strani in izolacijo projekta od zunanjih vplivov, da bi obvladovali stroške in čas ter hkrati povečali koristi za stranko in njene deležnike.

Spoznajmo strategijo za uspešno upravljanje deležnikov in se pogovorimo o najboljših praksah, kako jih uporabiti na projektih za izboljšanje komunikacije, odnosov in splošnega uspeha projekta.

alenka slabe delezniki na projektu

Alenka Slabe je licencirana PMP z 20-letnimi mednarodnimi izkušnjami v različnih sektorjih. Razvija poslovne in vodstvene sposobnosti timov in menedžerjev, ki želijo izboljšati učinkovitost in produktivnost. Kot bivša predsednica PMI Slovenija je aktivna v tej organizaciji s sodelovanjem na konferencah in drugih projektih združenja. Na letošnjem dogodku Light Up 360, ki je potekal med petimi državami v regiji je prejela nagrado udeležencev za najboljšo predstavitev.

Dogodek bo potekal v slovenščini, v kolikor bo kdo med nami, ki ne govori slovensko pa bomo dogodek izvedli v angleščini.

V primeru, da se zaostrijo omejitve zaradi Covid-19 in dogodka ne bo mogoče izpeljati v živo, ga bomo izvedli online preko platforme Zoom. Za vse udeležence velja pogoj PCT.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Pridružite se nam v četrtek, 16. septembra ob 17. uri na druženju projektnih vodij  - PM4Real kjer bomo raziskovali kako upravljati človeško stran projektov in s tem doseči poslovno vrednost projekta. Predstavitev teme in diskusijo bo vodil Peter Dolenc iz PDiVision. Srečali se bomo v živo v podjetju Endava v Ljubljani.

Dogodek je brezplačen, vabljeni so tudi nečlani. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki.

Kako upravljati človeško stran projektov

Vemo, da obstajajo različne metodologije upravljanja projektov, ki pa se večinoma vse osredotočajo na tehnično stran projektov. Učijo nas torej kaj, kdaj in kako opraviti vrsto nalog in s tem dostaviti projektni izroček. Kaj pa ljudje, ki so prejemniki in uporabniki nove rešitve, procesa, tehnologije, …? Večina projektov pomeni, da bodo ljudje morali spremeniti način kako delajo. Kako pa upravljamo človeško stran projekta? Kako najlažje dosežemo, da bodo ljudje trajno spremenili svoj način dela in s tem prispevali k uspehu projekta.

Ugotovimo kako vsak posameznik razume spremembo in skozi katere korake moramo njo ali njega popeljati na poti iz trenutnega v bodoče stanje z namenom zagotovljanja poslovne vrednosti projekta.

peter dolenc upravljanje cloveske strani projektov

Peter Dolenc ima več kot 15 let izkušenj z izvajanjem projektov, uvajanjem novih produktov, konceptov in rešitev ter vodenjem in razvojem timov. Uspešno je vodil transformacijo v več IT slovenskih podjetjih, kjer je kot glavno kompetenco vedno uveljavljal zmožnost podjetij za sprejemanje, uvedbo in izvajanje sprememb. V mednarodnih korporacijah Microsoft in Oracle je bil zadolžen za uvajanje novih konceptov na lokalnem nivoju in njihovi uveljavitvi na slovenskem trgu. Specializiran je za projektno vodenje tako po klasičnih kot tudi agilnih metodah projektnega vodenja, ki jih uspešno nadgrajuje z metodologijo upravljanja sprememb ADKAR.  S svojim podjetjem PDiVizija d.o.o. je ekskluzivni partner podjetja Prosci in s tem vodilne svetovne metodologije upravljanja sprememb za regijo Balkana. Peter drži naslednje certifikate: Prosci Certified Advanced Instructor, Prosci Train The Trainer, Prosci Integrating Agile and Change Management, SCRUM Master Certified, PRINCE2 Practitioner and Actee Certified Partner.

Dogodek bo potekal v slovenščini, v kolikor bo kdo med nami, ki ne govori slovensko pa bomo dogodek izvedli v angleščini.

V primeru, da se zaostrijo omejitve zaradi Covid-19 in dogodka ne bo mogoče izpeljati v živo, ga bomo izvedli online preko platforme Zoom.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Več o članstvu si lahko preberete tukaj.

Pridružite se nam 27. maja ob 18. uri na predstavitvi Proaktivno vodenje in vedenje s članom PMI Slovenija Markom Golobom.

Dogodek je brezplačen in vabi tudi nečlane, da se nam pridružite. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU točki.

Proaktivno vodenje in vedenje

Organizacije si želijo proaktivnih zaposlenih. Ali to v resnici drži? Si vse organizacije želijo proaktivnih zaposlenih? Ali ima proaktivno vedenje samo pozitivne lastnosti? Pridruži se nam in izvedel boš.

Marko Golob PMP proaktivno vodenje PMI Slovenia

Marko Golob je diplomiran strojni inženir in magister poslovnih ved. Ima opravljen strokovni izpit na Inženirski zbornici Slovenije in je prav tako PMP certificiran projektni vodja. Marko ima veliko izkušenj iz vodenja projektov na različnih strokovnih področjih. Sodeloval je pri konstruiranju strojev in naprav ter gradil bencinske črpalke. Po skoraj 10 letih je kariero zasukal v drugo smer in postal IT projektni vodja v podjetju Adacta. Trenutno piše znanstveni članek, s tematiko o proaktivnem vedenju pri projektnem delu, ki mu bo odprl vrata na doktorski študij.

Predstavitev bo potekala v angleščini.

Pridružite se PMI Slovenija za predstavitev, vprašanja in razprave ter virtualno mreženje!

Za prihajajoče dogodke si oglejte stran Aktivnosti.

PM4Real se končno vrača v letu 2021! Pridružite se nam 29. aprila ob 18:00 na predstavitvi izzivov vzpostavitve PMO s članico PMI Slovenija Evo Doboš. Na dogodku bomo izmenjali izkušnje o izzivih vzpostavitve PMO v kateremkoli poslu ter kaj lahko od tega pričakujemo in katere veščine potrebujemo.

Predstavitev bo potekala v angleščini.

Dogodek je za PMI člane brezplačen, za nečlane pa znaša 15 EUR. Imetniki akreditacije bodo prejeli 2 PDU-ja (1 tehnične in drug strateške narave).

Tema: Izzivi vzpostavitve PMO

Povzetek: Vzpostavitev PMO prinaša številne izzive v katerem koli poslu. Kaj lahko pričakujemo in katere veščine potrebujemo?

Govornica: Eva Doboš

Eva Doboš je izkušena vodja projektov (PMP) na področju informacijskih tehnologij in storitev. Ima strokovno znanja o poslovnih procesih, IT poslovnih analizah in programski opremi za vodenje projektov. Je magistrica inženirka elektrotehnike, univerzitetna specialistka za finance in bančništvo, trenutno pa pripravlja doktorsko disertacijo na Ekonomski fakulteti, medtem ko vodi PMO v podjetju Undabot d.o.o.

Dogodek se bo odvijal preko Zoom platforme zato je potrebna registracija s klikom na spodnji gumb.

Pridružite se PMI Slovenija za predstavitev, vprašanja in razprave ter virtualno mreženje!

Ekipa PMI Slovenija, Ljubljana chapter

Šesta izvedba Light Up 360 dogodka bo letos potekala 18. septembra 2020 ob 14. uri, prvič po spletu.

Sodelujte in se naučite nekaj novega od svojih kolegov iz chaptrov PMI Avstrija, Hrvaška, Severna Italija in Slovenija. Obljubljamo vam 3 ure zanimivih PM tem, izmenjavo idej, razprave in navdih, kako narediti svojo spletno predstavitev bolj nepozabno.

Posebna gostja Martina Merslavič iz Own the Room bo v svoji praktični delavnici "PRIDOBIVANJE POZORNOSTI VAŠE PUBLIKE" delila svoje najljubše nasvete in trike, kako vedno znova zmagati in obdržati pozornost občinstva.

Se nam želite pridružiti kot govornik? Pošljite nam svojo predstavitveno idejo na lightup360@pmi-slo.org in izkoristite priložnost, da preizkusite svoje spletne predstavitvene sposobnosti ter prislužite si 2 dodatni PDU točki in morda celo osvojite nagrado. Prijave se zaključijo 6. septembra 2020.

ZAKAJ SE UDELEŽITI TEGA BREZPLAČNEGA PMI-EKSKLUZIVNEGA DOGODKA?

ZAKAJ JE LIGHT UP 360 IZZIV?

Prijave pošljite najkasneje do 6. septembra 2020 na LIGHTUP360@PMI-SLO.ORG

Meta Grošelj, INLPTA certificiran NLP coach, SDI coach in ACE Coach za mojstre javnega nastopanja (www.metagroselj.com) bo z nami delila njeno zgodbo in z njo nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite, da izboljšate svoje veščine javnega nastopanja.

Tema: javno nastopanje / trema / priprava vsebine

Vsi smo predavatelji, voditelji in vplivniki. Včasih govorimo množicam, pogosteje posameznim strankam, kupcem, investitorjem. Moč našega nastopanja vpliva na naslednje vidike: naše notranje STANJE, našo govorico TELESA in nenazadnje tudi kako je naša VSEBINA strukturirana. Že Aristotel je rekel: “Ni slabih govorov, so le slabi govorci”. Kako potemtakem postanemo dobri govorci? Kako premagamo tremo, dvome in druge pomisleke, ki izvirajo iz naše notranjosti in nas grizejo, kadar je to najmanj potrebno? Kako strukturiramo svojo komunikacijo ob poljubni priložnosti, da je ta jasna in prepričljiva?

Vabimo vas na dogodek “Postanite strokovni predavatelj – nasveti za vaše naslednje predavanje”, kjer boste izvedeli odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja.

Vsi startupi, pridružite se nam na dvodnevnem kampu o vodenju projektov

Izobraževanje bo zajemalo vsa glavna orodja in metode za upravljanje projektov, ki jih lahko start-upi uporabijo za boljši razvoj in zagotavljanje svojih izdelkov ali storitev. Ročni primeri in vaje, ki se uporabljajo za vaš lasten izdelek (težave), vam bodo dali dobro podlago za trden odvzem.

Izobraževalni kamp je organiziran v okviru projekta Outspeed Startup, ki so ga izvedli strokovnjaki za upravljanje projektov iz PMI Turčija, PMI Slovenija, PMI Bolgarija in PMI Francija.

Za več informacij o projektu obiščite našo spletno stran Outspeed Startup.

Če želite rezervirati svoje prosto mesto na delavnici, izpolnite naslednjo anketo:

https://www.surveymonkey.com/r/outspeed

Dogodek podpirata: Outspeed Startup in PMI Slovenija

PMI Slovenija - Ljubljana Chapter
Železna cesta 14
1000 Ljubljana
Slovenija
Email: info@pmi-slo.org
© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram