Združenje PMI® Slovenija vabi člane na Izredni Občni zbor 2024. Izredni Občni zbor bo potekal 12. 3. 2024 ob 17:00 v hotelu Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana, Bratislavska cesta 8, 1000 Ljubljana. Vsi člani prijazno vabljeni!

PROGRAM

[17:00] Uvodni pozdrav predsednika Združenja PMI Slovenija
[17:05] Predstavitev predloga sprememb Statuta
Izvršni odbor predlaga spremembo statuta v naslednjih členih:

2. člen (sprememba angleškega imena Združenja):
- iz PMI Slovenia, Ljubljana Chapter v PMI Slovenia Chapter,

20. člen (sprememba trajanja mandata Izvršnega Odbora):
- ista funkcija lako traja 2 leti se spremeni v ista funkcija lahko traja 4 leta,
- skupaj trajanje mandata 6 let zapored se spremeni v skupaj trajanje mandata 8 let zapored,
- vsako leto se v IO izvoli dve osebi se spremeni v vsako leto se v IO izvoli vsaj dve osebi,

28. člen (sprememba trajanja mandata Nadzornega Odbora):
- mandatna doba traja dve leti se spremeni v mandatna doba traja štiri leta.

Trenutno veljavni Statut je dosegljiv na tem LINK-u.
[17:30] Predstavitev spremembe višine članarine v Združenju PMI Slovenija

Izvršni odbor predlaga spremembo višine članarine:
- Višina članarine v Združenju PMI Slovenija se spremeni iz $11 v $20.
[17:40] Glasovanje o sprejemu sprememb statuta in višine članarine v PMI Slovenija
[17:55] Rezultati volitev 
[18:00] Druženje

Sodelovanje z različnimi tipi osebnosti ljudi

Vabimo vas na izjemno zanimiv dogodek, ki bo potekal v četrtek, 29. februarja 2024, ob 16:30. uri v Unija Računovodska hiša, Tržaška cesta 515, Ljubljana. Naša posebna gostja bo Anja Žagar, expert v H2H Soft Skills ter certificirana Change Pracitioner. Z nami bo delila svoje poglobljeno znanje ključnih vidikov, ki krojijo uspeh vašega tima ali podjetja.

Osebnostna raznolikost in barvitost tima sta ključnega pomena za doseganje vrhunskih rezultatov. Zato bomo raziskali, kako lahko bolje razumemo in vključimo osebnostne značilnosti posameznih članov tima. S sodelovanjem v skupnem delovanju lahko dosežemo sinergijo, ki vodi do izjemnih dosežkov.

V poslovnem svetu je poznavanje tipov osebnosti neprecenljivo orodje. S tem pridobite prednost pred konkurenco, saj vam omogoča hitrejše in bolj učinkovito približevanje potrebam strank ter uspešno vzpostavljanje odnosov. Na delavnici bomo razvijali veščine prepoznavanja in upravljanja s tipi osebnosti ter odkrivali, kako lahko ta znanja prenesemo v prakso.

Rdeča nit njenih delavnic je poznavanje orodij za delo z ljudmi na podlagi poznavanja njihovega tipa osebnosti.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za izboljšanje delovnega okolja, povečanje storilnosti in začetek novega pogleda na svoje sodelavce, tako podrejene kot nadrejene.

O predavateljici:

Anja Žagar je diplomantka Ekonomske fakultete v Ljubljani, uspešno pa je zaključila tudi šolanje na TBA v Kanadi na področju mednarodne poslovne kulture. V podjetniške vode se je podala leta 2008 in od tedaj se ukvarja s prodajo in H2H (Human2Human) orodji za poslovno uspešnost. Svoje podjetniške in predavateljske izkušnje in znanje je pridobila v času sodelovanja z različnimi podjetji in organizacijami, s pomočjo obiskovanja večjih seminarjev v Sloveniji in tujini ter s prebiranjem vrhunske literature domačih in tujih avtorjev. Je avtorica več kot 70 člankov na temo podjetništva, prodaje, vodenja in osebnostne rasti. Anja ima certifikat iz področja IC Agile Certified Professional (ICP-TAL) in Prosci® Certified Change Practitioner.

Anja je na podlagi svoje strokovnosti in izkušenj pridobila zaupanje s strani podjetij kot so Sanolabor d.d., Luka Koper d.d., Comtrade d.o.o., Mercator d.d.Sparkasse Banka, ORO ORODJARNA d.o.o., EF, LjubljanaSPIRIT Slovenija, Soltec d.o.o.Alumni EF, Javni zavod Mestne Lekarne, Društvo farmacevtskih tehnikov, MaPel d.o.o.GZS, ProDomi in še mnogih drugih.

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

Kako so projektnim vodjem lahko v pomoč Profiles orodja pri motivaciji, coachanju, reševanju konfliktov ter povečanju uspešnosti projektov?

Vabljeni na ekskluziven dogodek PM4Real, ki bo potekal v četrtek, 1. februarja, ob 17. uri v prostorih Unija Računovodska hiša d.d., Tržaška cesta 515, Brezovica pri Ljubljani. Naša posebna gostja bo Zvezdana Lubej, country manager Profiles International za Adriatic regijo in coachinja karizmatičnega in trajnostnega voditeljstva. Z nami bo delila svoje znanje in izkušnje o tem, kako s Profiles orodji bolje upravljati sebe in zgraditi učinkovit projektni tim.

Dobri odnosi in visoka motivacija projektne ekipe je nekaj kar si želi vsak projektni vodja. V praksi se za formiranje, razvoj in vodenje »top performing« teamov uporabljajo specifična orodja. Prav ta orodja bomo v kontekstu projektnega vodenja spoznali na februarskem dogodku PM4Real. Z njimi bomo lahko prepoznali naše lastne potenciale in potenciale članov tima ter jih sistematično razvijali. Informacije, ki jih pridobimo nam pomagajo, da lažje razumemo, zaradi česar nastajajo konflikti, zakaj ne dosegamo planirane kakovosti ali zamujamo z roki.

Profiles orodja nam zagotavljajo vpogled v to, kako posamezniki delujejo, obvladujejo stres in komunicirajo z drugimi, ter pomagajo vodjem projektov učinkoviteje krmariti v timski dinamiki. Uporabljamo jih tudi za izboljšanje vodstvenih kompetenc, ki so ključne za uspešno vodenje projektov.

Vabimo vas, da izkoristite to priložnost in spoznate napredno prakso, ki se uporablja v 122 državah sveta, s katero boste bistveno lažje, hitreje in učinkoviteje vodili in motivirali projektne time ter dosegali želene rezultate. Vidimo se na dogodku!

Pridružite se združenju PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje! Vidimo se na dogodku!

V veseli decembrski atmosferi vas prijazno vabimo na zadnje letošnje srečanje v bolj sproščenem vzdušju - PM4Beer. Srečanje bo potekalo 13. decembra ob 17. uri v prijetnem okolju Pivnice Union, na naslovu Celovška cesta 22. Tokratna tema srečanja bo osredotočena na učinkovite načine zniževanja stroškov. Pridružite se nam in skupaj odkrijmo koristne nasvete ter izmenjajmo izkušnje v prijetnem druženju. Se vidimo!

Kako projekt izpeljati z maksimalno angažirano in motivirano ekipo?

Z veseljem vas vabimo na dogodek, ki bo potekal v sredo, 6. decembra, ob 17. uri v prostorih Unija Računovodska hiša d.d., Tržaška cesta 515. Naš gost bo Jaka Oman, ki bo delil svoje znanje o povezavi med delom na projektih, projektnim vodenjem in dosego stanja flow, ki predstavlja optimalno stanje zavesti.

Dobra energija, motivacija in visoka zavzetost projektne ekipe je nekaj kar si želi vsak projektni vodja in to je nekaj na kar vodja lahko vpliva. V ozadju naše produktivnosti in zadovoljstva z delom na določnem projektu se na področju psihologije in nevrobiologije dogaja zelo veliko stvari. Flow stanje, ko smo najbolj zadovoljni in produktivni je le ena od stvari, ki si jo gotovo najbolj želimo in je nekaj kar je skoraj gotovo oblikovalo vaše najbolje izpeljane projekte. Ni pa to vse. Za doseganje flow stanja posameznikov in skupinskega flow stanja celotne ekipa je treba spoštovati določene zakonitosti povezane s veščinami in sposobnostmi, sprožilci flowa in flow ciklom.

Prav ta orodja bodo v kontekstu projektnega vodenja predstavljena na dogodku in vam bodo pomagala na poti do vaših prihodnjih bolje izvedenih projektov.

Jaka Oman je svoje celotno življenje posvetil iskanju flow stanja, čeprav tega do leta 2020 ni vedel. Je ustanovitelj Resne igra, prvi Flow Research Collective certificirani flow coach v Sloveniji in izkušeni LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator, ki je svoje znanje o flowu in Lego kocke ponesel že v 8 držav v regiji na več kot 120 delavnicah. Sodeloval je že z več projektnimi vodji in ekipami v različnih panogah (dogodki, razvoj produktov/storitev, kreativa, farmacija in IT).

Ne zamudite priložnosti, da pridobite vpogled v ključne elemente uspešnega projektnega vodenja in odkrijete, kako lahko flow stanje pripomore k izjemnim dosežkom na področju projektov. Vidimo se na dogodku!

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v slovenščini. 

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Pridružite se nam v četrtek, 24. novembra 2022, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo raziskovali vodenje mednarodnih projektov na več lokacijah. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

Vodenje mednarodnih projektov na več lokacijah je lahko izziv zaradi usklajevanja med različnimi časovnimi pasovi, kulturami in razvejano infrastrukturo. Vendar pa je mogoče narediti nekaj ključnih stvari za zagotovitev uspešnega izida. Z zavedanjem obsega izzivov in sprejemanja ukrepov za njihovo reševanje lahko organizacije povečajo verjetnost, da je projekt izveden v celoti, pravočasno, v okviru proračuna in z zadovoljstvom vseh deležnikov.

Predstavitev bo vključevala opredelitev cilja, razvoj strateških načrtov, ki upoštevajo usklajevanje različnih časovnih pasov, različnih kultur in razvejano infrastrukturo ter primerno komuniciranje in upravljanje pričakovanja med deležniki. Vključili bomo tudi študijo primera projekta, ki se izvaja na več lokacijah in opisali razlike v vodenju projektov v Evropi in Avstraliji.

robert bertusa vodenje mednarodnih projektov pmi slovenija

Robert Bratuša Brant, je mednarodni strokovnjak za IT/digitalno in poslovno transformacijo in dela kot Vodja poslovanja (Delivery Manager) v podjetju Endava Slovenija. Vodil je okoli 60 IT in poslovnih projektov, kjer je postavil vizijo in strategijo za dolgoročni razvoj. Njegove poslovne izkušnje obsegajo Evropo, Azijo in Avstralijo. Robert ima izvrstne poslovne in vodstvene kompetence, kjer vključuje operativnimi in tehnične izkušnje ter inovatiovnost. Dosegel je naziva magister znanosti poslovodenja in organizacije - poslovne finance na EF in univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike na FRI, Univerza v Ljubljani. Robertove kvalifikacije vključujejo tudi Lean Six Sigma črni pas, Prince2 in CSM – certificirani Scrum mojster.

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini. 

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Pridruži se “Ready4FuturePM”

Na delavnicah bodo tuji in domači eksperti ter ljudje iz prakse predstavili:

In še veliko več (certificiranje, networking, nasveti za delo v Sloveniji ali tujini).

Delo bo potekalo interaktivno.

Po zaključku bo vsak prejel potrdilo o udeležbi s katerim pridobite potrebnih 23 ur za prijavo za
pridobitev certifikata CAPM® (Certified Associate in Project Management), ki ga izdaja PMI® in

je priznan po celem svetu, ter zato za mnoge vstopnica do boljše službe.
V program se bo v letu 2022/23 lahko vključilo samo 25 študentov, zato ne odlašaj.

Te zanima več?

Pridruži sem nam PM CAREER OPPORTUNITY 18.10.2022 ob 18h (KAMPUS ŠOU).

Študenti se lahko na dogodek prijavite na info@pmi-slo.org.
Več o uvodnem dogodku (link na ŠOU: https://www.facebook.com/obstudijske.dejavnosti.sou/ )

Pridružite se nam v četrtek, 20. oktobra, ob 17. uri na druženju projektnih vodij - PM4Real, kjer bomo raziskovali pomen dizajnerskega načina razmišljanja v projektnem delu. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

V okviru Industry Innovation Lab-a je Daša imela srečo, da se je z dizajnerskim razmišljanjem srečala v praksi in od takrat z veseljem deli njegovo lepoto s svetom. Lahko bi mislili, da je dizajnerski način razmišljanja, v angleščini 'Design Thinking', namenjen le oblikovalcem ali kreativnim posameznikom in ekipam. Vendar je to daleč od resnice. Design Thinking je ogrodje, ki dopolnjuje ogrodje Agile in postaja vse bolj priljubljeno v kompleksnih okoljih. Na predavanju bomo spoznali, kako in zakaj se Design Thinking uporablja pri vodenju projektov, kaj je njegova dodana vrednost vodjem projektov, produktnim vodjem, inženirjem in strankam, in kako pripomore k ustvarjanju boljših rezultatov projektov.

Dasa rotar pm4real design thinking

Daša Rotar razmišlja izven začrtanih okvirov, obožuje interakcijo med ljudmi, sprejema nove izzive in je navdušena nad tehnologijo. Sama je velika oboževalka Design Thinkinga, ki ji je pokazal, kako lahko empatija dela "čudeže".
V zadnjih 17 letih se je poglabljala v različna področja in delovne vloge – produktno ter projektno vodenje, strategijo, trženje in vodenje prodaje za tehnološke izdelke v energetskih, intralogističnih, medicinskih, finančnih in IT sektorjih na svetovni ravni.

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini. Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Vabljeni po poletnem odmoru na septemberski PM4Real, ki bo 29. septembra 2022, ob 17. uri. Tokratni PM4Real organiziramo skupaj s PMO Global Institute Inc, ki je globalni organ za certificiranje PMO. Tema bo Fast Track Your PMO oz. Pospešite napredek PMO, ki je prepoznavni dogodek PMO Global Institute Inc. Dogodek bo potekal hibridno, v živo na Endavi in preko Zoom-a. Z udeležbo na dogodku boste pridobili 2 PDU točki.

Učni cilji:

Prednosti dogodka za občinstvo:

Program

Dogodek je brezplačen, vabljeni ste tudi nečlani. Predstavitev bo potekala v angleščini.

izzivi pmo sonja kralj

Sonja Kralj je izkušena glavna direktorica informacijske tehnologije z dokazano zgodovino dela v rudarski in kovinski industriji. Usposobljena je za poslovne procese, programsko opremo za podjetja, upravljanje odnosov s strankami (CRM), upravljanje prodaje in upravljanje sprememb. Je izjemna strokovnjakinja za informacijsko tehnologijo z diplomo iz ekonomije/bančništva in financ Univerze v Ljubljani.

gregor androjna pmo svetovalec

Gregor Androjna pomaga organizacijam in posameznikom pri sistematičnem doseganju potrebne vrednosti v projektih, portfeljih in strategiji organizacije. Nudi storitve svetovanja, coachinga in usposabljanja za organizacije, ki želijo vzpostaviti ali izboljšati PMO. Predstavlja poslovne potrebe z uporabo edinstvene praktične metodologije implementacije PMO, imenovane Impact Engine PMO iz PMO Strategies ali/in okvir CB-PMO iz PMO Global Institute. Ima tudi 20 let bogatih izkušenj, povezanih s projektnim vodenjem, ki jih je pridobil pri naložbah v proizvodnjo energije ter inštalacijah mehanskih sistemov in proizvodnih linij.

Corrine O'Brien je strokovna komunikatorka, ki je pridobila številne delovne izkušnje v industrijskih vertikalah, vključno na področju financ, izobraževanj in gostinstva. Globoko razume raznolikost projektnega vodenja in ima medkulturno strokovno znanje z delovanjem v 6 državah na 3 celinah v zadnjih 16 letih. Razume, kako težko je lahko spodbuditi konstruktivne in trajne spremembe v organizacijah. Z deljenjem znanja o okviru in vodniku CB-PMO Globalnega inštituta PMO si Corrine prizadeva spremeniti strukturo PMO-jev po celinah, tako da zagotovi, da PMO-ji ne le delujejo, temveč uspevajo, uspevajo in govorijo isti globalni jezik.

Pridružite se PMI Slovenija za raziskovanje, vprašanja, razpravo ter mreženje!

Z velikim veseljem vas vabimo na praznovanje 20-letnice združenja PMI Slovenija, ki bo potekalo 14. septembra 2022, od 17. ure dalje v čudovitem okolju Orehovega gaja v Ljubljani. Ob tej priložnosti bomo delili delček zgodovine našega chapter-ja skupaj z vami člani PMI in dragimi kolegi, ter proslavili skupno uspešno delo preteklih 20 let.

Program

Za vas smo pripravili še nekaj presenečenj, ki jih razkrijemo na samem dogodku.

Prosimo, da se prijavite čimprej oz. najkasneje do 5.9.2022.

Dogodek bo potekal v vsakem vremenu.

Veselimo se srečanja z vsemi člani in podporniki PMI Slovenija.

*Slika vir: https://orehovgaj.si/orehov-gaj/infrastruktura/

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram