Upravljanje človeške strani projektov

Tema tokratnega PM4Real dogodka, ki je potekal 16. 9. 2021, v podjetju Endava, je bila Upravljanje človeške strani projektov in omogočanje dosega poslovne vrednosti projekta. Predstavitev in diskusijo je vodil Peter Dolenc iz PDiVision, ki ima dolgoletne izkušnje z izvajanjem projektov, specializiran pa je tudi v ADKAR metodi upravljanja sprememb in ima več Prosci certifikatov.

Pogovarjali smo se kako najlažje doseči, da bodo ljudje trajno spremenili svoj način dela in s tem prispevali k uspehu projekta. Šli smo skozi potrebnih 5 korakov ADKAR metode. Peter je podelil tudi praktične nasvete kako nadaljevati s spremembo, ko lepa beseda ne najde mesta in na koga se obrniti.

upravljanje človeške strani projektov PMI Slovenia
Dogodek PM4Real je potekal v prostorih podjetja Endava.

ADKAR model predstavlja 5 korakov uspešnega implementiranja spremembe: zavedanje - da spremembo organizacija potrebuje, želja - po sodelovanju in podpori spremembe, znanje - kako narediti spremembo, sposobnost - vpeljati željene kompetence in vedenje ter utrditev - da sprememba obstane.

peter dolenc pmi slovenija

Na koncu prezentacije smo imeli zanimivo 1,5-urno diskusijo na temo Upravljanje človeške strani projektov. Udeleženci dogodka so podelili zanimive izkušnje iz prakse, o katerih smo diskutirali kako bi bilo najbolj optimalno izpeljati spremembo v podjetju.

Za več informacij se lahko obrnete na PDiVision, kjer organizirajo tudi certifikacijske treninge upravljanja sprememb za podjetja.

Namen dogodka PM4Real je prispevati k neprestanemu razvoju projektnega vodenja, izmenjati znanje in izkušnje iz prakse ter razširiti udeleženčevo socialno mrežo (networking). Vabimo vas, da si ogledate stran Aktivnosti in se nam pridružite na naslednjem dogodku.

PMI Slovenija - Ljubljana Chapter
Železna cesta 14
1000 Ljubljana
Slovenija
Email: info@pmi-slo.org
© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram