Upravljanje človeške strani projektov

Tema tokratnega PM4Real dogodka, ki je potekal 16. 9. 2021, v podjetju Endava, je bila Upravljanje človeške strani projektov in omogočanje dosega poslovne vrednosti projekta. Predstavitev in diskusijo je vodil Peter Dolenc iz PDiVision, ki ima dolgoletne izkušnje z izvajanjem projektov, specializiran pa je tudi v ADKAR metodi upravljanja sprememb in ima več Prosci certifikatov.

Pogovarjali smo se kako najlažje doseči, da bodo ljudje trajno spremenili svoj način dela in s tem prispevali k uspehu projekta. Šli smo skozi potrebnih 5 korakov ADKAR metode. Peter je podelil tudi praktične nasvete kako nadaljevati s spremembo, ko lepa beseda ne najde mesta in na koga se obrniti.

upravljanje človeške strani projektov PMI Slovenia
Dogodek PM4Real je potekal v prostorih podjetja Endava.

ADKAR model predstavlja 5 korakov uspešnega implementiranja spremembe: zavedanje - da spremembo organizacija potrebuje, želja - po sodelovanju in podpori spremembe, znanje - kako narediti spremembo, sposobnost - vpeljati željene kompetence in vedenje ter utrditev - da sprememba obstane.

peter dolenc pmi slovenija

Na koncu prezentacije smo imeli zanimivo 1,5-urno diskusijo na temo Upravljanje človeške strani projektov. Udeleženci dogodka so podelili zanimive izkušnje iz prakse, o katerih smo diskutirali kako bi bilo najbolj optimalno izpeljati spremembo v podjetju.

Za več informacij se lahko obrnete na PDiVision, kjer organizirajo tudi certifikacijske treninge upravljanja sprememb za podjetja.

Namen dogodka PM4Real je prispevati k neprestanemu razvoju projektnega vodenja, izmenjati znanje in izkušnje iz prakse ter razširiti udeleženčevo socialno mrežo (networking). Vabimo vas, da si ogledate stran Aktivnosti in se nam pridružite na naslednjem dogodku.

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram