Zadnji PM4Real pred poletnim oddihom

V četrtek, 10. junija 2021, smo imeli zadnji PM4Real pred poletnim oddihom. Vodila ga je izjemna Alenka Slabe, PMP, tema pa je bila Praktična orodja čustvene inteligence za učinkovite projekte. Tokrat smo se srečali v živo v prostorih podjetja Endava. Udeleženci so bili poleg zelo zanimive vsebine deležni tudi pogostitve in prejeli so PMI značke.

Alenka Slabe je predstavila tri orodja čusvtene inteligence s katerimi si lahko pomagamo pri projektnemu vodenju: učni stil, participativno vodenje in redne sestanke 1 na 1. Poznamo tri različne tipe učenja: vizualni, slušni in kinestetični tip učenja. Primer: naši sodelavci v projektnemu timu, če so vizualni tip lažje in hitreje stvar razumejo, če jim jo grafično predstavimo, zato pri predstavitvah rišemo, uporabljajmo grafe, slike in načrte.

Pri vodenju projektov se lahko zanesemo na tri orodja: učni stil, participativno vodenje in redne sestanke 1 na 1.

Omejeno število udeležencev na dogodku je omogočalo, da se je razvila debata na temo teh treh orodij. Vsak udeleženec je delil neprecenljive izkušnje reševanja situacij pri projektnemu vodenju s pomočjo čustvene inteligence.

Namen dogodka PM4Real je prispevati k neprestanemu razvoju projektnega vodenja, izmenjati znanje in izkušnje iz prakse ter razširiti udeleženčevo socialno mrežo (networking). Vabimo vas, da si ogledate stran Aktivnosti in se nam pridružite na naslednjem dogodku.

Več o čustveni inteligenci si lahko preberete v knjigi Čustvena inteligenca: zakaj je lahko pomembnejša od IQ, avtorja Daniela Golemana.

© pmi-slo.org, Vse pravice pridržane.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram